Nowy samochod do 65tys.

04 Sty 2017, 20:48

Cześć :)
Mam budżet do 65 tys na nowy samochód z salonu. Interesuje mnie auto z mniejszego segmentu. Moje zainteresowanie wzbudziły trzy modele. Konkretnie:
- Mazda 2
- Hyundai i 20 coupe
- KIA pro Ceed.
Wszystkie w benzynie.
Prosiłbym o opinie odnośnie tych aut i które z nich byłoby najmądrzejszym wyborem i dlaczego.
Oczywiście jeżeli macie jakieś inne typy w tym segmencie oraz cenie, chętnie poczytam wasze opinie.
Z góry dziękuje :)
Matthew1992
Obserwowany

Auto: Mazda 6

04 Sty 2017, 20:57

Jakie roczne przebiegi, miasto/trasa %, jeździsz sam czy z kompletem pasażerów, czego oczekujesz od auta...?
Konkrety, bo wrzucenie trzech różnych modeli, w tym dwóch mieszczuchów i jednego kompakta wcale nie pomaga
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

04 Sty 2017, 21:01

Już uzupełniam dane :)
Jazda dla góra 2-3 osób. Trasy raczej do 100 km, ale tez raz na jakiś czas bede chciał sie udać w dłuzsza podroz (wakacje itp).
Oczekuje niezawodności przed wszystkim. Nie chce zeby auto stalo sie kolejna skarbonka. Wazna jest dla mnie wygoda takze.
Matthew1992
Obserwowany

Auto: Mazda 6
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak sprawdzić / obliczyć szerokość felgi? - instrukcja
    Większość felg myślę, że jakieś 90% będzie miało specjalne oznaczenia co do rozmiaru i wystarczy tylko je odczytać. Jednak zdarzają się też takie które ich nie posiadają i wtedy pozostanie nam obliczyć szerokość felgi ...
    Kontrolki samochodowe - sprawdź co oznaczają
    Każdy kierowca zna temat kontrolek które wyświetlają się na desce rozdzielczej (liczniku) przed każdym odpaleniem silnika. Nie są to jednak wszystkie kontrolki które możemy zobaczyć na naszym liczniku. Większość ...