Mam problem techniczny błagam pomóżcie, bo nie chce znów...

17 Lip 2008, 21:38

Koledzy bałagam Pomóżcie , mam problem, Mam Lanosa , 1,6 DOHC , fajne autko , ale ostatnio moje autko zwariowealo, , to bylo tak.:

Rano odpalił normalnie, ... ale po nagrzaniu sie silnika , zaczął wchodzic na wyższe obroty i wyświetla sie cheek , co to moze byc za przyczyna , jak to zobaczyc , by nie wdawac sie w kupno niepotrzebnych czesci ( dodam ze ostatnio ktoś doradzil mi kupno komputera , a wina była w końcu gdzieś indziej, prosze pomożcie mi jak najprędzej, dojeżdzam..... dojeżdżałem bowiem nim do pracy, Dziekuje i Pozdrawiam Wszystkich Arek.
arkadiuszboch
Nowicjusz

• 18 Lip 2008, 01:14

Ja stawiam na sądę lambda. Może metodą odłączania wyeliminujesz sprawne układy. Np. Odłącz sądę lambda, jak się nic nie zmieni to chyba zepsuta, jak się zmieni to dobra, to samo z silniczkiem krokowym, przepływomierzem jak występuje itp.
    Dj
    Początkujący

Miejscowość: Wrocław

18 Lip 2008, 17:12

Skoro się świeci kontroka silnika,to najprostszym i najtańszym wyjściem jest sprawdzenie,jakie błędy się zapisały w pamięci sterownika.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

20 Lip 2008, 22:34

jesli po nagrzaniu sie pojawiło to moze być czujnik temperatury ten od komputera.najpierw sprawdz sugestie kolegów
    chicken19
    Zaawansowany