Mam problem z fiatem cinquecento 900 i (chyba) to skrzynia !

16 Lip 2011, 01:17

Samochód po prostu zatrzymał mi się na środku ulicy, lecz nie mogłem wrzucić jedynki w pewnej chwili myślałem że ją wrzuciłem, okazało się że to był trzeci bieg i samochód mi zgasł. Następnie nie mogłem już żadnego biegu włączyć nic. Dopowiem tak, przy zmianie biegu na trzeci raz było raz nie było zgrzytania- to że zgrzyta można zmienić poprzez naciągnięcie linki od sprzęgła. Przy redukcji z biegu trzeciego na niższe też było zgrzytanie. Nie mogę wrzucić żadnego biegu. Jest na trzecim biegu i nie wiem co mam zrobić?? Podejrzewam że mogą to być cięgna ale z kolei szarpiom podczas podczas próby zmiany biegu. Początkowo myślałem że to wysprzęgliki ale sprzęgło działa więc to chyba nie to. Mam nadzieję że cała skrzynia też mi nie poszła ?? Proszę o pomoc ? Z góry DZIĘKI! :(
bechcickit
Obserwowany

Auto: cinquecento 900

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen i Porsche łączą siły
    Przyspieszony proces integracji umożliwi połączenie działalności związanej z produkcją samochodów już z dniem 1 sierpnia 2012 - Volkswagen Group w pełni przejmuje kontrolę nad działalnością Porsche uzyskując pozostałe ...