REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Bolo1989 napisał(a):Jeśłi nie jeździłeś automatem , a manual nie sprawiał Ci żadnych trudności, nie nurtywał cię redukcje i zmiany biegów to zostań przy manualu.
Do automatu będziesz się musiał przyzwyczaiś, a często na początku lewa noga odruchowo leci na pedał sprzęgla przed skrzyżowaniem i wtedy jest wielki pisk
Tak jak mówiłem, jeśli manual nie sprawiał Ci trudności to bierz manuala.
Pozdrawiam!
Łukasz789 napisał(a):Ja bym wybrał manuala . Chociaż sąsiad ma automat nie narzeka , pomimo ostatnio na naprawę czy wymianę jej wydal 4000zł. Dla mnie skrzynia automatyczna ma sens w samochodach które są ciężkie , duże na długie trasy. Fajnie i prosto sie jeździ , chociaż sam mailem sytuacje że odruchowo szukałem trzeciego pedału i było groźnie.Ogólnie fajne tylko kosztowne i na koniec jedno takiego samochodu raczej nie wolno holować tylko od razu laweta.
Łukasz789 napisał(a):Wiesz każdy ma swoje zdanie mi akurat w mieście automat jest zbędny a nawet przeszkadza. to zależy wszystko od kierowcy.
Łukasz789 napisał(a):No możliwe że do miasta ale właśnie mi zbędny jest w mieście automat a podoba sie na trasach wiec ja bym go wykorzytywał odwrotnie do zapotrzebowania.a tka nawiasem mówić gdzie w Polsce masz trasę i jedziesz dajmy an to 200,300,400 km??ale o gustach sie nie rozmawia.