Witam.
Poszukuje dla siebie samochodu i znalazłem dwa, które by mnie interesowały:
[link do AutoScout24 wygasł][link do mobile.de wygasł]Samochód będę kupował w Niemczech gdzie aktualnie się znajduję i będę nim tutaj jeździł przez najbliższy rok, później chciałbym go zabrać do Polski. Interesuje mnie tylko benzyna, bo jeżdżę stosunkowo mało. Samochód będzie mi służył na dojazdy do pracy, głównie autostradą, trochę do miasta. Dzienny przebieg około 45 km. Rocznie myślę, że nie przekroczę 12 tys. Budżet jakim dysponuje to około 4500 euro, w razie potrzeby mogę trochę dołożyć, ale wolałbym się zmieścić w tej kwocie.
Znalazłem wspomnianą Mazdę 3 oraz Astrę GTC. Przyznam, że szukałem głównie Mazdy, bo bardzo mi się podoba, szczególnie wnętrze (w porównaniu do tych wszystkich starawych Golfów itp.). Na Astrę trafiłem przypadkiem i stoi w sumie blisko miejscowości w której mieszkam, pytanie czy warto się nią w ogóle zainteresować. Myślę, że te 90 koni wystarczyłoby do codziennej jazdy, 105-konna wersja 1.6 byłaby może ciekawsza, ale sam nie wiem... pozostawiam to do waszej oceny.
![Uśmiechnięty :)]()
Jak sądzicie, który samochód byłby dla mnie ciekawszy pod względem technicznym? Bo wizualnie oba mi się podobają. Czy może szukać czegoś innego? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam