Nowa Dacia Jogger ma wszystkie cechy, których poszukują rodziny w samochodach segmentu C: zwrotność, komfort i bezpieczeństwo jazdy. Jogger jest zwrotny i łatwy w codziennym użytkowaniu. Kabina jest dobrze wyciszona i zapewnia przyjemną jazdę. A dopracowane aerodynamicznie nadwozie łączy atrakcyjny styl z wysokimi osiągami.
Łatwa i przyjemna jazda Wystarczy kilka kilometrów, żeby przekonać się o stabilności samochodu, który doskonale trzyma się drogi i zapewnia poczucie bezpieczeństwa za kierownicą. Duży rozstaw osi 2,90 m i szeroki rozstaw kół przednich i tylnych zapewnia doskonałą stabilność na drodze. Zmienne, elektryczne wspomaganie kierownicy ułatwia prowadzenie na różnego rodzaju nawierzchniach i przy każdej prędkości. W Nowej Dacii Jogger potrzeba o 36% mniej siły do wykonywania manewrów. Zasięg świateł mijania (15 m) i tylnych świateł (55 m) zapewnia kierowcy optymalną widoczność. Ergonomiczna kierownica z podświetlanymi przyciskami i deska rozdzielcza zwrócona w stronę kierowcy sprawiają, że jazda daje zdecydowanie więcej przyjemności.
Wyciszona kabina, która zapewnia komfort użytkownikom Wzmocniona konstrukcja przedniej części nadwozia Dacii Jogger tłumi drgania silnika. Również grube wkładki w bagażniku i obramowania drzwi, w których nie ma pustej przestrzeni pomiędzy drzwiami i nadwoziem, zmniejszają hałas z układu jezdnego. Zmniejszono również hałasy aerodynamiczne, m.in. dzięki zastosowaniu uszczelki pomiędzy podstawą a obudową lusterek bocznych. Rozwiązanie to pozwala eliminować szum powietrza.
Aerodymika i wydajność pod każdym względem Zespół projektantów i konstruktorów starannie dopracował aerodynamikę nowego modelu. Nowy Jogger ma płynną linię dachu, górny spojler tylnej klapy, osłony pod podwoziem i kierunkowe żaluzjowe wloty powietrza z przodu poprawiające aerodynamikę. Zastosowanie łożysk o niskich oporach toczenia pozwoliło zmniejszyć tarcie. Wszystkie wprowadzone ulepszenia przyczyniają się dodatkowo do zmniejszenia emisji CO2 i spalania samochodu.
Ciekaw jestem jak się sprawdzi technologia hybrydowa w Joggerze bo z tego co udało mi się ustalić to najtańsza wersja hybrydowa tego modelu będzie startowała od 85 tyś. zł. Zastanawiam się czy przy codziennej eksploatacji taniej wyjdzie taka hybryda czy 1.0 z LPG? Wydaje mi się że jednak LPG będzie tańszy no i za podobny budżet kupimy lepiej wyposażoną wersję z gazem.
A to nie, nie chodzi mi o to, że tak nie jest. Przy Dacii, to realna cena. Jak najbardziej. Ja tylko zapytałem co jest warte auto z takimi rzeczami za taką cenę...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Rokiko napisał(a):Tak na szybko sprawdziłem jakie mają być ceny i tyle wyszło
W tej chwili najtańszy Jogger to 77 tys(bez klimy). Nijak nie spina mi się te 85 tys. za hybrydę, chyba, że chodzi o miękką hybrydę, albo to cena netto.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
Jeśli wybierasz się w góry, to nie zapomnij o łańcuchach Jeżeli wybieramy się w podróż, podczas której możemy napotkać nieprzejezdne i zasypane śniegiem drogi, warto zaopatrzyć się w łańcuchy przeciwśniegowe, które ułatwią nam pokonanie takich tras. Dodatkowo ...
TOP 10 najpiękniejszych i najbardziej stylowych kabrioletów w historii Kiedy chodzi o piękno, funkcjonalność i cena przechodzą na dalszy plan. Dla wielu kabriolety, samochody z dachem targa i bezkompromisowe speedstery są mniej rozsądnym wyborem, niż tradycyjne coupé. Odwdzięczają się ...
Przed chwilą chciałem znaleźć tą informację na podstawie której dane podałem i już jej nie znalazłem ale w sumie też ciężko było mi w to uwierzyć. Być może to jakiś chwyt reklamowy.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki DACIA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu. Sprawdź: dane techniczne DACIA
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany potrzebujemy Twojej zgody na lepsze dopasowanie treści marketingowych do Twojego zachowania. Dzięki nim możemy finansować rozwój naszego forum, a Ty w zamian otrzymujesz do nich bezpłatny dostęp.
Dbamy i szanujemy Twoją prywatność! Nasza "polityka prywatności". Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień. Twoje dane są u nas bezpieczne korzystamy z SSL, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili na podstronie "Moje zgody".
Dlatego też prosimy naciśnij przycisk "PRZEJDŹ DALEJ" jeżeli zgadzasz się na na lepsze dopasowanie treści marketingowych do Twojego zachowania, a tym samym przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie ze strony internetowej ForumSamochodowe.pl i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "desktop", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach cookies przez nas i naszych Zaufanych Partnerów, w celach marketingowych (w tym na ich analizowanie i profilowanie w celach marketingowych) przez Grupę motmedia.pl oraz Zaufanych Partnerów. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać zmieniając ustawienia w polityki prywatności na stronie Moje zgody.