Mercedes Sprinter 2,3D 98r

20 Kwi 2010, 21:45

Witajcie, mam problem z Mercedesem Sprinterem rocznik 98, 2,3D, na zimnym silniku, rano gdy wyjeżdżam na trasę szarpie mi całym autem podczas puszczania sprzęgła, dzieje się tak tylko do puki silnik nie zagrzeje się do roboczej temperatury, wygląda to tak, jak by sprzęgło musiało zagrzać się od silnika aby mogło poprawnie pracować, potem, jak już się zagrzeje to wszystko jest w porządku, sprzęgło działa wręcz idealnie. Co to może być i jaki czeka mnie koszt ???
Ostatnio edytowany przez Mariuszewski, 21 Kwi 2010, 15:41, edytowano w sumie 1 raz
Mariuszewski
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Miejscowość: woj. Śląskie
Prawo jazdy: 01 01 1993

16 Maj 2010, 10:36

Mam to samo :) Te silniki chyba juz tak maja ... :) Niczym sie nie przejmuj no chyba ze ci naprawde mocno szarpie. Mi tylko nierowno troszeczke chodzi na zimnym silniku, ale potem chodzi jak igla :razz:
e220 okular
Początkujący

Miejscowość: Tarnowskie Góry

16 Maj 2010, 11:00

Pytałem mechanika, powiedział że winne jest niby dwu masowe koło na sprzęgle, zawiera ono niby w sobie olej, niby może być go mało i stąd te szarpanie do puki się nie zagrzeje, wedle niego dwu-masówka jest do wymiany, czy mógł by się wypowiedzieć w tym temacie jakiś forumowy mechanik ?
Mariuszewski
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Miejscowość: woj. Śląskie
Prawo jazdy: 01 01 1993
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SEAT - prezentacja nowego logo marki
    SEAT zaprezentował światu nowe logo. Metamorfoza swoją kulminację miała na Salonie Samochodowym w Paryżu i prezentuje nową tożsamość oraz projekt marki. Łączy premierę nowego logo ze światowym debiutem nowego Leona. Model ...