Mercedes w203 czy opel vectra c

05 Cze 2014, 21:01

Witam serdecznie.
Chciałbym zapytać, który z samochodów: mercedes w203 czy opel vectra c jest lepszy dla mnie? Jeżdżę głównie w mieście i nie będę przejeżdżał więcej niż 15000 km rocznie. Zależy mi aby samochód był przestronny i dobrze wyposażony. Preferuję Vectre z silnikiem 1.8 PB lub 2.2 BP oraz mercedesa również w benzynie 1.8 lub 2.4. Znajomy mi powiedział że samochód tylko i wyłącznie na łańcuch i napęd na tył. A co wy sądzicie?
qvo83
Nowicjusz

Auto: Ford Focus

05 Cze 2014, 21:26

Ja też bardziej preferuję na twym miejscu zakup vectry c bo możesz ją bez problemu zagazować dla ekonomii ale lubi sobie podrdzewieć jak to opel ale po zakupie zabezpieczasz i masz spokój od rudej koleżanki na jakiś czas a merol w203 to też w ogóle lubi się z rdzą ale i tak jestem za vectrą na twoim miejscu bo to fajne i wygodne auto a przede wszystkim bezawaryjne zwłaszcza 1,8.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus UX z najwyższymi wynikami w testach zderzeniowych
    Amerykański ośrodek badawczy Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) sprawdził poziom bezpieczeństwa nowego Lexusa UX. Konstrukcja crossovera i zainstalowane w nim systemy bezpieczeństwa okazały się tak skuteczne, że ...
    Hybrydowa klasa luksusowa – przegląd rynku premium
    Samochody hybrydowe zyskują coraz większą popularność, a marki premium bynajmniej nie pozostają tu wyjątkiem. W ofercie tego segmentu z roku na rok pojawia się coraz więcej modeli z napędem hybrydowym. Rynek samochodów ...