Audi A4 B6, Mercedes W203 czy BMW E46 ?

Który samochód wybrać?

Audi A4 B6
2
20%
Mercedes W203
4
40%
BMW E46
4
40%
Razem głosów : 10

15 Paź 2013, 15:48

Witam!
Chciałbym kupić jeden z powyższych samochodów i w związku z tym chciałbym poznać waszą opinię na temat trzech powyższych samochodów (Audi A4 B6, Mercedes W203, BMW E46),

Budżet do 20 tyś, rocznik >= 2001, Diesiel / Benzyna + LPG.
Chciałbym aby auto nie było drogie w utrzymaniu i bez większej korozji:)

Z moich przeszukiwań znalazłem informacje, że W203 przed liftem ma problemy z korozją - zaś po lifcie (tj. >= 2004r) to już nie w takim budżecie. Potwierdzicie/zaprzeczycie ?
jzb
Obserwowany

Auto: Jeszcze nie mam :)

16 Paź 2013, 01:03

O korozji w tym Mercedesie... Potwierdzimy, ruda generalnie ich nie omija. Ale w Mercedesie to żadna nowość. Kiedyś najlepszą Blachę miało Audi, najgorszą Mercedes, a pomiędzy nimi było BMW. Teraz zmieniło się tylko, że Audi coraz gorzej wypada z rudą. W sensie coraz bardziej odpuszcza. Nie raz widziałem Audi 80 totalnie bez rdzy. Za to np. Audi A4 B5/B6 widuje już z ogniskami coraz częściej.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Grillowanie, wyjazdy czy wesela - wczorajszy kierowca
    Letnie grillowanie, wyjazdy czy wesela często łączą się ze spożywaniem alkoholu. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że w takiej sytuacji często nie są zdolne do prowadzenia samochodu nie tylko tego samego wieczoru, ...