24 Sie 2011, 23:06
Odrazu zaznacze. Jestem zielony jesli chodzi o mechanike pojazdow. Nam tylko podstawowe terminy itp.
A wiec, jestem dumnym(a co) posiadaczem tego slicznego autka. Jest to oryginalny japonczyc ktory bezawaryjnie przejechal juz 150'000km od konca 1996 roku. Osobiscie jezdze Nim od 3 lat. Teraz w planach mam wymiane sprzegla, hamulcy i zawieszenia. Ogolnie lubie dynamiczna i w sumie sportowa jazde, ale nie jestem jakims gowniarzem z samochodem, mialem okazje przejechac sie autami o naprawde duzej mocy wiec wiem mniej wiecej z czym to sie je. no ale przejde do rzeczy.
Glownie interesuje mnie zwiekszenie mocy w moim bolidzie. Zastanawiam sie nad wymiana silnika na 1.6 ktory byl seryjnie montowany w tym modelu. Nie mialbym wtedy problemow z zamontowaniem go itp. Z silnika 1.3 niewiele da sie chyba wyciagnac.
Jesli bym sie zdecydowal na inny silnik? Powiedzmy 2.0, jak to sie ma do ukladu wydechowego, skrzyni biegow, sprzegla, zawieszenia itp. I czy da sie z tego silnika 1.6 wycisnac cos wiecej niz tego jego marne 90 kucykow.
Ogolnie rownie dobrze moglbym sprzedac go, dolozyc z 5'000 zlociszy i mialbym calkiem ladne autko z moca 150km. Ale jednak nie chce. Kocham swoje autko i za zadne skarby go nie sprzedam.