REKLAMA
Witam
Podczas wolnej jazdy ( ok 20 - 40 km/h ) od czasu do czasu słuchać głośne że tak nazwe "rytmiczne" odgłosy z okolic reduktora / wału, do tego z okolic lewego koła strasznie głośno zaczyna trzeć/chuczeć ( ludzie obracaja się na ulicy ), brzmi to tak jak by metal o metal. Tego typu sytuacja pojawia się gdy samochód jedzie z napędem na tył i czasem bywa że moge cały dzień przejechać i nic się nie dzieje a nieraz podjade kilometr i zaczyna się od nowa. Dzieje sie tak bez jakiegos wiekszego obciażenia, a przestaje jak kilka razy zatrzymam się i rusze. Nie znalazłem jakiegos jednego punktu zaczepienia co do sytuacji w której się to objawia. Kwestia olejów, płynów itp. raczej odpada bo tydzień temu robiłem generalne porządki i wlane są nowe płyny zgodne ze specyfikacja producenta ( most, reduktor, skrzynia, silnik ). Jedna ciekawostka to wczoraj jak się tak zdarzyło, spróbowałem włączyć na 4 łapy i przestało, jednak może to być zbieg okoliczności.
Bardzo proszę o jakąś porade, co moze byc tego powodem, lub moze ktoś już miał taki objaw.
Mitsubishi Pajero II 2,5 TDI 93r 3D
Pozdrawiam