Modyfikacje a polskie prawo i przepisy

19 Mar 2020, 11:14

Mam fiata 126p chciałbym zrobić mały projekt na jego bazie . Przenieść silnik do przodu (montaż 1.2 fiatowskie) i delikatne wydłużenie tyłku (10 cm dach i 15cm podwozie i zrobienie bagażnika oraz powiększenie powierzchni pasażerskiej ).
Moje pytanie brzmi : czy takie modyfikacje przejdą przegląd bez problemu ?
ProstoTV
Nowicjusz

19 Mar 2020, 11:58

ProstoTV napisał(a):Mam fiata 126p chciałbym zrobić mały projekt na jego bazie. Przenieść silnik do przodu (montaż 1.2 fiatowskie) i delikatne wydłużenie tyłku (10 cm dach i 15cm podwozie i zrobienie bagażnika oraz powiększenie powierzchni pasażerskiej ).
To co opisujesz to nie jest mały projekt a zupełna zmiana, całkowite przeprojektowanie go. Samo przeniesienie silnika do przodu już jest mało realne i konstrukcyjnie będzie ciężko coś takiego wykonać.
ProstoTV napisał(a):Moje pytanie brzmi : czy takie modyfikacje przejdą przegląd bez problemu ?
Nie przejdą bo ingerujesz w konstrukcję pojazdu i w znacznym stopniu ją zmieniasz.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Stresujący manewr parkowania dla Kierowcy
    Umiejętne parkowanie jest równie ważnym elementem bezpiecznej jazdy jak poruszanie się po drogach. Tymczasem jeden na czterech kierowców ma problemy z parkowaniem(1). Kierowcy przyznają, że wolą zaparkować dalej ...