Mój pierwszy samochód - instalacja gazowa i tanie części

28 Sie 2010, 16:03

Witam, przedwczoraj zdałem prawo jazdy i tak zaczynam pomału zastanawiać się nad kupnem własnych czterech kółek. Nie za bardzo wiem czym się kierować bo nie bardzo się na tym znam. Potrzebuję jakiś samochód za jakieś 6-7 tys. Najlepsza dla mnie chyba byłaby instalacja gazowa no i ewentualnie tanie części zamienne. Priorytetem jest też by mało palił. Proszę o jakieś rady, marki i modele samochodów, na które warto by było zwrócić uwagę.
Trevox
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

28 Sie 2010, 18:49

Napisz coś więcej,czy auto ma być duże/małe,ile drzwi itd.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Sie 2010, 21:48

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]

Oto moje propozycje te auta nie spalą więcej niż 9 L gazu w mieście części raczej tanie. Zresztą te auta są dosyć solidne.
krzych_169
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

28 Sie 2010, 22:12

Punto tak ale co do reszty to bym się kłucił bo one w mieście spalają powyżej 9l na lpg.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

29 Sie 2010, 11:46

Rozmiar raczej nie robi dla mnie różnicy. Tak samo jak ilość drzwi. Głównie to ja będę jeździł tym samochodem.

Dziękuję Krzych_169 za propozycję. Oczywiście rozważę Twoje oferty.

Barol91 być może masz rację szczególnie, że to Warszawa więc bez stania w korkach się nie obejdzie :\ dlatego również czekam na Twoje propozycje.

Dzięki za zainteresowanie.
Trevox
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

29 Sie 2010, 12:13

Jak ma palić mało po mieście to Punto lub Seicento (wiem że każdemu polecam :)), ale to naprawdę dobre auta. Po Warszawie zimą Sejek łykał mi do 8 gazu, latem po trasie ok. 6,5. Jeśli Twoim priorytetem jest małe spalanie i niskie ceny części to warto żebyś przemyślał tą propozycję.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Limitowana wersja Mazdy3 MPS
    Mazda Motor Poland wprowadza specjalną wersję modelu Mazda3 MPS, która jest już w ofercie salonów sprzedaży w całej Polsce. Oferta obejmuje 10 egzemplarzy Mazdy3 MPS. Mazda3 MPS została wzbogacona o nowe elementy ...

29 Sie 2010, 14:56

No to moje propozycje takie jak wyżej (Punto,Seicento) a od siebie dodam także Fiata ->
części do Fiata są tanie a spalanie takiego 1.2 po mieście nie przekroczy więcej niż wspomniane 9l.
Barol
Awatar użytkownika