Mondeo mk4 do 50 tysięcy

24 Lis 2016, 14:52

Witam, już ponad miesiąc poszukuje (nie dla siebie) forda mk4 od 2011 roku do 50.000zł.
Wymagania jakie MUSZĄ być spełnione :
- silnik diesel 2.0 (1.6 są za słabe na taką masę)
- zegary Convers+
- Tempomat
- Kombi odpada
- Skrzynia manuala
Wyposażenie titanum chyba że inne posiada cechy jak wyżej.

Pare aut już oglądaliśmy ale niestety żadne nie było godne uwagi.
Aktualnie skupiłem się na tej ofercie :

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Wykupiłem raport w autobazie, za dużo się nie dowiedziałem ale ciekawe że w czerwcu tego roku to samo auto wystawione było za 37.000 a teraz za prawie 40.000 .

Pojawią się teraz pytanie czy znacie jakies serwisy w których mogę sprawdzić historię pojazdu PRZED sprowadzeniem go do Polski ?
Jeśli macie jakies stronki proszę o linki na pw

pozdro
rarytas22
Początkujący

Prawo jazdy: 06 06 2010
Auto: honda civic 6

24 Lis 2016, 17:25

No jak będziesz miał jakiegoś "Duńczyka" do sprawdzenia, to pisz do mnie.
Do sprawdzania auta jest bardziej forum bez-wypadkowe.net, gdzie często mają dostęp do bazy ubezpieczyciela i ASO, ale trzeba uważać, bo chyba z 50% osób na tamtym forum to handlarze (ci najbardziej aktywni).
tomekdk

25 Lis 2016, 11:06

Dzięki za podpowiedzi.

Ciekawe że gość z aukcji której podałem link, nie chce się tłumaczyć mówię mu że znalazłem to autko na aukcji która była wystawiona w czerwcu i to za 3 tysiące taniej wtedy, a on mi wciska że ktoś podrobił zdjęcia, nie ważne że zdjęcia co prawdą są inaczej wykonane ale rejestracja i VIN ten sam :lol:
rarytas22
Początkujący

Prawo jazdy: 06 06 2010
Auto: honda civic 6
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...