Montaż świateł. Pytanie do ringów

21 Sty 2009, 21:34

Witam

Sprawa jest następująca. Kupiłem do samochodu lampy z ringami i diodami (które mają robić jako postojówki) Jak dzisiaj podłączyłem wtyczkę to działały tylko światła krótkie i długie. Z miejsca gdzie są diody wychodzą 3 czarne kable i 3 białe następnie wchodzą do (nie wiem jak to nazwać. Nazwijmy to puszką) i wychodzą 1 czarny kabel i jeden biały. Z ringami jest podobnie. Z każdego ringa wychodzą jeden biały i jeden czarny wchodzą do „puszki” razem 4 kable i wychodzą jeden czarny jeden biały. Z wtyczki którą się podłącza do samochodu też wychodzą dwa dodatkowe krótkie kable jeden czarny, drugi biały. I Sedno sprawy jest tu. Czy żeby świeciły diody i ringi trzeba podłączyć do tego czarnego kabla z wtyczki dwa kable czarne. I z białymi analogicznie tak samo??

Mam nadzieje że jasno opisałem o co mi chodzi :)
Mates
Nowicjusz

• 22 Sty 2009, 12:09

zalezy jak maja swiecic, czy chcesz ringi odpowiednio z mijania i dlugimi czy od razu jako postojowki..
    godfather78
    Aktywny

Miejscowość: swarzędz
    Prawo jazdy: 0- 0-1996
    Przebieg/rok: >50tys. km
    Auto: octavia II
    Paliwo: Diesel
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Automatyczna

22 Sty 2009, 21:57

Chciałbym żeby świeciły z krótkimi i długimi
    Mates
    Nowicjusz

23 Sty 2009, 12:15

ja bym to podlaczyl do kostki tak jak ida kable od dlugich i mijania
    godfather78
    Aktywny

25 Sty 2009, 20:34

Ostatnio podłączałem do Peugeota to podłączyłem je do świateł postojowych i świeciły non-stop po załączeniu postoju, a jeśli chcesz żeby świeciły tylko po załączeniu świateł mijania (długich albo krótkich) to musisz podłączyć do świateł krótkich i analogicznie z długimi.
    Dryf
    Nowicjusz

26 Sty 2009, 12:19

Dryf napisał(a):Ostatnio podłączałem do Peugeota to podłączyłem je do świateł postojowych i świeciły non-stop po załączeniu postoju, a jeśli chcesz żeby świeciły tylko po załączeniu świateł mijania (długich albo krótkich) to musisz podłączyć do świateł krótkich i analogicznie z długimi.

slyszalem ze policja zabiera dowody za to
    godfather78
    Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Global Small to Mitsubishi Space Star w Europie
      W związku z niespodziewanymi kwestiami prawnymi, związanymi z prawami handlowymi do znaku "Mirage" w Europie, firma Mitsubishi Motors Corporation (MMC) zdecydowała o nadaniu nowej nazwy na Starym Kontynencie modelowi Global ...