Nie działa oświetlenie tablicy rejestracyjnej Peugeot 3008

09 Mar 2019, 16:47

Witam. Nie działa mi oświetlenie tablicy rejestracyjnej w Peugeocie 3008 2012r 2.0 HDI

Wymieniłem żarówke w obu lampkach ale nic to nie dało.

Gdzie są bezpieczniki i który ewentualnie odpowiada za oświetlenie tablicy rejestracyjnej ?

Z góry dziękuję za pomoc ;)
loret
Początkujący

09 Mar 2019, 17:20

Światła pozycyjne działają?
Inne światła które masz w klapie działają poprawnie?
Nie ma osobnego bezpiecznika od oświetlenia tablicy rejestracyjnej. Sprawdź wiązkę kabli która wchodzi do klapy.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

10 Mar 2019, 14:19

światłą działają, nie działa tylko podświetlenie tablicy rejestracyjnej,.

Oprócz tego błędu jest jeszcze jeden błąd: U2000 może to być ze sobą powiązane ?
loret
Początkujący

14 Mar 2019, 11:44

loret napisał(a):Oprócz tego błędu jest jeszcze jeden błąd: U2000 może to być ze sobą powiązane ?
Nie są ze sobą powiązane bo ten błąd masz wyjaśniony tu peugeot-3008-blad-u2000-vt114097.htm i dotyczy zupełnie czegoś innego.

loret napisał(a):światłą działają, nie działa tylko podświetlenie tablicy rejestracyjnej
No to sprawdź czy we wtyczce/wtyczkach które dochodzą do tych lampek podświetlenia tablicy rejestracyjnej jest napięcie przy włączonych pozycjach.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skomplikowane zawieszenie - samochód do driftu
    Pasjonaci rajdów czy wyścigów doskonale wiedzą, że na nic nie zda się mocny silnik i szybka skrzynia biegów, jeśli auto nie będzie miało odpowiedniego zawieszenia. Nie inaczej jest w driftingu. W zawieszeniu ...