Nie odpala silnik

24 Lis 2012, 11:30

Witam wszystkich na forum.Chciałbym uzyskać jakąś pomoc,a mianowicie,mam krótko VW Jetta z 91r,w automacie,ładnie chodziła do chwili obecnej,niestety zapomniałem się i odpaliłem na pozycji N coś zaczęło strzelać przy silniku i zgasł, nie chce teraz odpalić czuć samą benzyną,moje wrażenie to jak by był zalany,czy jet to w ogóle możliwe ??? Andrzej
22233ab
Nowicjusz

Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: VW JETTA II
Silnik: 1,6 70km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1991

24 Lis 2012, 18:28

jak strzelało mówisz to nie wiem jakie te strzelanie było może pasek rozrządu pękł sprawdź pasek a następnie iskrę na wszystkich świecach
może go zalało jeżeli mówisz ze śmierdzi benzyna to może być zalany .
ochroniarz02
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

25 Lis 2012, 11:24

Witam ponownie.Strzelało tak jakby iskra przeskakiwała,pasek jest cały i przeczyściłem świece mają iskrę tylko taką białą,no i odpalił na dwóch lub jednym cylindrze,po wygaszeniu nadal nie chce odpalić. Pozdrawiam
22233ab
Nowicjusz

28 Lis 2012, 09:11

Witam.Może ktoś konkretnie opisze przyczynę co może być,silnik odpala jak dizel,po nagrzaniu się chodzi bardzo ładnie równo na benzynie jak i na gazie, wymienione nowe świece.Pozdrawiam
22233ab
Nowicjusz

29 Lis 2012, 23:24

przychodzi mi na mysl kopulka zaplonowa i doplyw paliwa
kamilszczak01

02 Gru 2012, 13:25

Możesz właśnie sprawdzić kopułkę zapłonową być może tam tkwi problem.
Nie jest droga bo w granicach 60zł a nawet taniej no i faktycznie świece też warto sprawdzić
Stworek
Początkujący

Miejscowość: Mława
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra
Silnik: 1.4 8v
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC500h hybrid – 4,9 sek., 359 KM
    Model LC powstał jako urzeczywistnienie idei, wyrażonej w zaprezentowanym w 2012 roku na Salonie Samochodowym w Detroit samochodzie koncepcyjnym LF-LC (Lexus Future Luxury Coupe). Firma nie planowała jego komercyjnej kontynuacji, ...

02 Gru 2012, 20:04

Witam.Dzięki za odpowiedzi,zmieniłem świece na nowe,wyczyściłem kopułkę i przetarłem paluszek drobnym papierem ściernym,no i samochodzik odpala,kopułka była zakopcona,ale planuję kupić nową wraz z palcem czyli rozdzielaczem iskry.
22233ab
Nowicjusz