Witam, takie pytanie na poniższym skrzyżowaniu miałem ostatnio nieprzyjemne zdarzenie które zakończyło się pomyślnie ale dosłownie centrymetry dzieliły od niezłej kolizji, jechałem tak jak ta Panda tylko że w miejscu gdzie jest zrobione zdjęcie i jakiś gośc (chyba dowoziciel pizzy) przejechał mi przed nosem z lewej do prawej i pojechał. Zero zwolnienia, obejrzenia się no nic...zdążyłem uderzyć w hamulec i dzięki temu obyło się bez uderzenia centralnego w bok delikwenta. Pytanie takie, czy to na pewno jest skrzyżowanie równorzędne i reguła prawej strony? Gość przejechał jakby tamta była droga główna
Widzę na słupie koniec strefy zamieszkania wić całe skrzyżowanie znajduje się w niej.
Mając to na uwadze wiemy, że standardowo wszystkie skrzyżowania w strefie zamieszkania są skrzyżowaniami równorzędnymi (obowiązuje zasada "prawej ręki"), chyba, że znaki wskazują drogę z pierwszeństwem przejazdu. Takim wyjątkiem są na przykład skrzyżowania o ograniczonej widoczności, na których ustawiane są znaki "STOP".
Jak przygotować samochód do wiosny? Dokładne umycie samochodu po zimie to nie tylko kwestia estetyki – można w ten sposób ochronić samochód przed postępowaniem korozji. Oprócz tego regularne mycie auta, zwłaszcza szyb, lusterek i ...
Tramwaj w ruchu drogowym Działania na rzecz poprawy komunikacji dotykają różnych środków transportu. W ostatnich latach do łask wraca transport tramwajowy. Przez wiele lat przesunięty na drugi plan, teraz jest mocno rozbudowywany. Tramwaj, ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.