Nietypowa sprawa wyrejstrowanie/ zezłomowanie

31 Mar 2010, 09:05

sprawa wygląda nastepujaco: w listopadzie 2009r miałem wypadek samochodowy, na miejscu była policja i oczywiscie zabrała dowód rejestr. auto było pozostawione na miejscu zdarzenia na kilka godz i ktos je ukradł, po kilku dniach policja znalazła samochod ale spalony z ktorego zostały zdemontowane niektóre czesci.po tym zdarzeniu wycofałem ubezpieczenie OC ale jeszcze nie zezłomowałem auta a dowód jest w urzedzie komunikacji i nie moge go odebrac jesli nie zezłomuje auta, moje pytanie brzmi czy bede musiał dopłacac za zezłomowanie za każdą brakującą czesc czy na normalnych zasadach??
sylwekw4
Nowicjusz

Miejscowość: wołomin

31 Mar 2010, 14:55

jeśli się dogadasz z właścicielem firmy recyklingu to nic nie zapłacisz i otrzymasz zaświadczenie o zezłomowaniu auta.w tedy do wydziału komunikacji wyrejestrować auto.dowodu ci nie zwrócą.pojazd musi mieć teoretycznie 75% swojej masy ale praktyka nie idzie w parze z przepisami.
ryba1977
ryba1977
Aktywny

Miejscowość: poznań

31 Mar 2010, 22:57

sylwekw4 napisał(a):czy bede musiał dopłacac za zezłomowanie za każdą brakującą czesc czy na normalnych zasadach??

A dlaczego masz dopłacac.Wez zaswiadczenie od Policji co się stało a resztę zawiez i
problemie... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Mazda6 - produkcja w fabryce w Hofu
    Mazda Motor Corporation oficjalnie uruchomiła produkcję najnowszej Mazdy6. Uroczystość odbyła się w Zakładzie nr 2 w Hofu, w prefekturze Yamaguchi. W uroczystości wzięło udział około 500 osób, w tym Prezes Zarządu ...