Nissan primera p-12 2.2dci Nie działa radio i cd.

10 Paź 2016, 17:25

Witam . Przy zakupie auta radio i cd działało przez 1 m-c. Auto mam od 2 lat i nie narzekam na nie , ale brakuje muzyki jak również często wyświetla się napis SECURE. Elektromechanik dwa razy próbował wyeliminować ten problem , ale się nie udało tylko poszło z portfela. Nie wiem gdzie się udać z tym problemem ani od jakiej naprawy zacząć. Proszę o poradę i pomoc. Pozdrawiam Mariusz .
wędkzrz72
Obserwowany

Auto: nissan primera p-12
Silnik: 2.2dci 140km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

11 Paź 2016, 09:24

wędkzrz72 napisał(a):również często wyświetla się napis SECURE
Ten napis oznacza, że radio jest zablokowane albo uszkodzone.

Z tego co wiem jest ono firmy Clarion więc najlepiej zadzwonić do ich serwisu i powiedzą co i jak. Nie wiem skąd jesteś ale w Warszawie mojemu koledze pomogli w firmie chyba 2N-Everpol. Miał podobny problem z radiem tyle że w Almerze. Możesz oczywiście poszukać kogoś kto ogarnia kodowanie i rozkodowywanie Clarionów.

Podpowiem jeszcze, że jak napis SECURE wyświetla się na żółtym tle to radio jest prawdopodobnie nie z tego samochodu i zostało podmienione. Jeżeli natomiast ten napis wyświetla się na tle zielonym to radio jest uszkodzone (spalony jakiś układ, końcówka mocy, problem z mechanizmem CD itp.)
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

19 Paź 2016, 13:24

Należy wpisać kod żeby uruchomić radio. Od tego mamy speców w odpowiednim dziale.
PS. do tego tematu też mamy osobny dział. Zapoznaj sie z tematyką działów na naszym forum.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000