No i mamy już jesień...

13 Wrz 2008, 01:31

Chociaż niekalendarzowa...to na Dolnym Śląsku na drodze jest już jesień...najgorsze warunki-aż się jeździć nie chce ;p A jak tam wygląda sytuacja u Was? Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

13 Wrz 2008, 13:56

W Warszawie tak samo 9 stopni na dworzu i do tego wiatr a na drzewach widać już kolorowe liście które lada dzień zaczną spadać. Na drogach jest niebezpiecznie szczególnie rano jak jest poranna rosa i spora wilgotność powietrza.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

13 Wrz 2008, 19:57

W Krakowie również jest duże ochłodzeni i nierzadko mocny wiatr, na szczęście drogi suche ;)
rally_jf
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

13 Wrz 2008, 23:48

No u mnie też temperatura ok.10 stopni. Zrobiło się już szaro i ponuro...zima powoli się zbliża ;p
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

13 Wrz 2008, 23:52

ArteK napisał(a):W Warszawie tak samo 9 stopni na dworzu i do tego wiatr a na drzewach widać już kolorowe liście które lada dzień zaczną spadać. Na drogach jest niebezpiecznie szczególnie rano jak jest poranna rosa i spora wilgotność powietrza.

Dokładnie tak jak Artek napisał ... dziś to jakaś masakra była... Tak zimnooo
EXAL
Aktywny
Awatar użytkownika

14 Wrz 2008, 18:00

Zimno? Masakra...aż się z domu nie chce wychodzić, dobrze, że ogrzewanie mam sprawne w aucie ;p bo inaczej to padaczka...
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Największy rozpraszacz kierowcy? Jazda na zderzaku
    Co najbardziej rozprasza kierowców podczas jazdy? Brytyjscy kierowcy twierdzą, że jest to widoczny we wstecznym lusterku samochód, który jedzie zbyt blisko nich. Jazda na zderzaku to problem również ...
    Wysoka kara za brak rejestracji pojazdu/samochodu
    Od 1 stycznia 2020 roku nabywca który kupił pojazd będzie miał na zgłoszenie go do rejestracji 30 dni czyli tak jak to jest aktualnie stosowane. Jednak jeżeli nie zrobi tego w tym terminie dostanie karę która ...

24 Wrz 2008, 14:58

a ja to sie zastanawiam kiedy przyjdzie zamienić opony na zimowe, bo jak tak dalej będzie to w październiku będzie sypać ostry śnieg, a w listopadzie będziemy łopatami wykopywać samochody spod nawału zasp. Jak już nadchodzi ta jesień to zawsze trzeba mieć oczy naokoło głowy i myśleć chyba ze cztery razy szybciej niż się chce, mnie to zabija wieczne zmęczenie i senność no i po prostu czuję, że bezpiecznie to na drodze mi wyjątkowo nie jest
newbeattle
Nowicjusz

09 Paź 2008, 15:49

dziś w małopolsce to luxus na drogach, pogoda jak marzenie w przeciwienstwie do zeszłego tygodnia
Danton
Nowicjusz

22 Paź 2008, 19:59

Ostatnie dni w Warszawie należą do bardzo pięknych :) Mamy prawdziwą polską złotą jesień. Tylko temperatura rano daje się we znaki :/ Ale pomimo poprawy pogody jestem czujny i już kupiłem zimówki i mam przygotowany komplet kół :) Zdecydowałem się na Goodyeary bo wszyscy znajomi chwalą je a poza tym spotkałem się z pochlebnymi opiniami w różnych sklepach internetowych :) Już nie boję się zimy no chyba że znowu zaskoczy drogowców ;)
pele
Nowicjusz
Awatar użytkownika

26 Paź 2008, 11:51

Rano jak wychodze z domu i jest około 2stopni ( kraków ) to fajnie się boczki zalicza:)
Baqś

26 Paź 2008, 23:09

A ja zastanawiam się,czy już zimówek nie założyć.Wprawdzie śniegu nie ma,ale przez większość doby jest ponizej 7 stopni
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000

27 Paź 2008, 19:48

Ja już zmieniłem i mam spokój, a jak kilka dni będzie jeszcze około 10 stopni to też da się jeździć. Plusem jest to że wcześniejsza zmiana to mniejsze kolejki w wulkanizacji no chyba że ktoś sam zmienia bo ma osobny komplet z felgami.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Rok produkcji: 2016

30 Paź 2008, 22:42

Ja się jutro wybieram do pana mechanika bo u nas już były dni nieciekawe, a nie mam zamiaru boczkiem polatać....
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

01 Lis 2008, 19:28

ja już zmieniłem na zimówki. Wprawdzie to dopiero drugi sezon ale powoli staje sie to zwyczajem, że zmieniał ostatniego dnia października, żeby na groby jechać już na zimówkach :)
W tym roku już nie korzystałem z wulkanizacji bo zaopatrzyłem się w zeszłym roku w komplet kół z oponkami Goodyeara i teraz sam sobie zmieniam. Zastanawiam sie tylko czy nie warto było najpierw jechać i je wyważyć :/ W zeszłym roku od razu mi wyważyli. Kurcze, uświadomiłem sobie to dopiero teraz pisząc ten post. Co teraz robić? Jeździć ten sezon czy jednak pojechać i sprawdzić jak są wyważone?
renaultdriver
Nowicjusz

01 Lis 2008, 22:05

Lepiej jedź na wyważanie, to duzo nie kosztuje i całego dnia Ci nie zajmie, a bedziesz spokojny o stan opon i prowadzenie całego auta.
Trabant-moj mały świat...
Hajs
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zamość