Witam ponownie,
Czas na zmiane samochodu coraz bliżej, a ja nadal nie potrafię się zdecydować
Byłem dzisiaj w jednym z komisów, mialem okazję pooglądać Leona 2, i szczerze mówiąc na żywo nie jest taki paskudny jak na zdjęciach
![Szczęśliwy :D]()
w środku mimo że wygląda jak w 30 letnim dostawczaku to siedzi się bardzo wygodnie, miałem wrażenie że auto to dostosowane jest do mojego wzrostu, pozycja za kierownicą była idealna, niestety nie mialem okazji się nim przejechać, bo był to model z silnikiem 1.9 tdi który mnie nie interesuje.
W grę wchodzi 1.6 mpi, czytałem ostatnio troszkę o tym silniku i podobno idealny jest do gazu i bardzo niezawodny, mam jednak małe wątpliwości co do dynamiki, Leon to dość duża buda, ponad 1200kg, a ja nie chciałbym się toczyć pod górkę jak fiat 126p kiedy wsiądzie 2-3 pasażerów.
Ten sam silnik znajduje się w golfie V, ale wg relacji znajomego który jakiś czas temu kupował golfa, bardzo ciężko trafić na dobry model, przewaznie same zajechane szroty z niemiec.
Cały czas meczy mnie ta Ibiza lub Polo z silnikiem 1.6, roczniki 2006-2008, aczkolwiek te samochody są prawie nie do znalezienia w Polsce, z tego co wiem były głownie produkowane do krajów zachodnioeuropejskich.
Octavia 1.6 mpi- trochę za duże auto dla mnie
Jeszcze jest Astra 3, ale czytając opinie o silnikach 1.8 125 i 140 zdania są bardzo podzielone, niektórzy twierdzą że silnik ten kompletnie nie nadaje się do gazu, inni zaś że nie ma najmniejszego problemu, takich wątpliwości nie ma natomiast przy 1.6 mpi
Ehh... pomocy
![Razz :P]()