Nowe auto do 50 000zł

29 Mar 2010, 20:49

Zamierzam kupić nowe auto i przeznaczyć na nie 50tys zł, tak więc mogę wybierać pomiędzy:
• Toyota Yaris, 1.33
• Peugeot 207 SW, Trendy, 1.4
• Kia Cee’d, Comfort, 1.4
• Fiat Linea, Active, 1.4
• Fiat Grande Punto, Estiva Blue&Me, 1.4
• Fiat Punto Evo, Estiva Blue&Me, 1.4
• Seat Nowa Ibiza, Style, 1.4
• Opel Corsa, Enjoy, 1.2/1.4
• Opel Astra Classic, Classic, 1.4
• Volkswagen Nowe Polo, Comfortline, 1.4
• Ford Fiesta Duratec, Trend, 1.4
• Ford Fusion Duratec, Ambiente, 1.4
• Honda Jazz, Trendy, 1.4
Zależy mi na niskim spalaniu i niezawodności, a kompletnie nie znam się na samochodach, dlatego bardzo proszę o pomoc.
laguerrera
Nowicjusz

Miejscowość: wrocław

30 Mar 2010, 09:29

Tak naprawdę przez pierwsze 3-4 lata każde z tych autek będzie niezawodne. Spalanie na podobnym poziomie, bo chyba nie będziemy się drapać o jakieś różnice 0,5 litra na setkę?

Co się bardziej podoba. A jeżeli szukasz auta na długie lata, to wg. mnie:
Toyota Yaris, VW Polo, Seat Ibiza, Opel Corsa.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

30 Mar 2010, 10:14

Yaris, Ceed, Fiaciki, Fiesta, Seat, Polo będą fajne chociaż niektóre bardziej ciasne niż inne, dodatkowo jeszcze do listy dorzuciłbym KIĘ Vengę 1.4 diesel M, Hyundaia i20 1.4 comfort, Renault Clio koniecznie z silnikiem TCE Alize.

Ceed największy i o klasę wyżej niż pozostałe, Venga będzie w dieslu, Clio ma bardzo fajny silnik, Ibiza jest z tego zestawienia najładniejsza wg mnie.

Corsa jest kiepska, a Astra przestarzała
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

30 Mar 2010, 10:45

ACSznycel napisał(a): Astra przestarzała

Jesli mowisz o II to racja to juz stara konstrukcja , ale od 2009 zaczeto produkowac astre IV zatem , astra III jako ze jest nadal produkowana dostaje przedrostek "classic" - ktory dodaje sie kazdej astrze ktora jest produkowana jesli jest produkowany jej nastepna wersja. Czyli Astra classic to juz III wiec to wcale nie taka stara konstrukcja.
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

30 Mar 2010, 13:10

Aha, bo mi się skojarzyła Astra II, zresztą tak jest na stronie Opla: http://www.opel.com.pl/site/showroom/as ... desc1.html

Astra III po prostu nazywa się Astra, a nowa - to Astra NG, czyli chyba "Nju G(dż)enerejszyn" :razz:

Astra III ok, ale za II trochę żal dać prawie 50tys. zł - to był dobry samochód, ale 5 i więcej lat temu
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

30 Mar 2010, 14:06

Chociaż lubię Grande Punto to raczej odpuść sobie takie z silnikiem 1.4. To bardzo stara konstrukcja jeszcze 8 zaworowa. Dużo pali, jak takim jeździłem to w trasie zawsze było 7-8 litrów a mimo to mułowaty.
zaq88
Nowicjusz

Miejscowość: J-no
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

15 lat sukcesów Toyoty Prius
    15 lat temu została zaprezentowana pierwsza generacja Toyoty Prius, której debiutowi towarzyszyło hasło "w samą porę na 21 wiek". Półtorej dekady później, najlepiej sprzedający się samochód hybrydowy ...