Nowe dostawcze autko na firmę

09 Gru 2009, 06:59

barol91 napisał(a):Jesli juz mam podac jakies auto,to zrobie tak jak moj poprzednik czyli VW T4 z praktycznie niesmiertelnym silnikiem 1.9D
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Właśnie że z silnikiem 1.9D to śmiertelny i to dość szybko a przy tym okropny muł.
Ponieważ silnik ten jest za słaby do auta które jednak nieco waży i ma większe opory powietrza.
Silniki 2.4 D są idealne do tego samochodu, dość dynamiczne a palą 7/100km
Tak że naprawdę polecam bo warto.
stasiowski121

09 Gru 2009, 09:57

podobno 1.9d są naprawde nieśmiertelne.
życie jest tylko jedno
dawig
Aktywny

Miejscowość: bytom

09 Gru 2009, 15:19

Przeciez 1.9D jest w osobowkach i czasami jest go ciezko zajechac wiec o co comen :roll: ale z jednym masz racje i tez moj błąd,taki 1.9D bedzie za slaby do T4,sorki
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Gru 2009, 16:14

Ten silnik 1.9D jest odpowiedni do osobówki tak jak piszesz ale nie do T4 i wiem co mówię, mój znajomy ma takiego i padł przy 400 tyś.
Silniki ten jest odpowiedni do Golfa czy Passata ale nie do T4 bo zwyczajnie jest mu tam za ciężko. Mój ojciec jak kupował T4 też szukał 1.9 ale jak mechanik mu naświetlił sytuacje a później ten znajomy to dowiedział się że zdecydowanie bardziej opłaca się wziąć silnik 2.4D.
Obecnie ojciec ma na liczniku 560 tyś a silnik przy -20* ub. zimy odpalał na dotyk.
Tak że moim zdaniem nie warto a decyzja należy do Ciebie.
stasiowski121

09 Gru 2009, 18:19

TO HYBA KUPIĘ 2.4D.
życie jest tylko jedno
dawig
Aktywny

09 Gru 2009, 18:34

Mój Boże jaka prowokacja żałosna :cry:
Weź sie ogarnij człowieku
qbson
Początkujący

Miejscowość: Gdańsk

09 Gru 2009, 18:42

A TO [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
życie jest tylko jedno
dawig
Aktywny

09 Gru 2009, 18:48

-Podana cena jest CENĄ NETTO!!.

Tak pisze w ogłoszeniu.
Na temat Transitów nie wiem za wiele toteż się nie wypowiadam.
stasiowski121

09 Gru 2009, 19:11

Ja znam dwa przypadki Transitow (te same co w linku wyzej) jeden to Tranist mojego wujka,ktorego ma od nowosci (rocznik 2001 albo 2002 niepamietam),powiem ze jest lekko stuningowany i auto uzywa tylko wtedy gdy jedzie handlowac (odpusty i te sprawy) i z tego co wiem to nie mial zadnej powaznej awarii a drugi przypadek to pewnego goscia ode mnie z wioski,rowniez ma go od nowosci (rocznik tez cos kolo tego jak mojego wujka) wozi nim papier toaletowy i czasami cos do sklepu spozywczego (ktory prowadzi jego zona),auto wyglada troche na zaniedbane,gdyz powoli zaczyna brac go ruda ale z moich wiadomosci wynika że rowniez zadnej wiekszej awarii nim niemiał
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012