Nowy hatchback do 60000 zł

07 Cze 2018, 19:49

Witam wszystkich forumowiczów, otóż szukam auta, a dokładniej hatchbacka do 15-16 tyś euro. Chodzi mi o auto nowe z salonu, aktualnie mieszkam w Niemczech stąd też cena w euro. Z aut jakie już sobie mniej więcej upatrzyłem wymienię:
- Kia Ceed (narazie najbardziej mnie przekonuje)
- Renault Megane
- Fiat Tipo
- Hyundai i20 Active
- Opel Astra V
Hyundai i30 czy Mazda 3 też mi się podobają nawet bardzo ale za te pieniądze raczej nie dostane ewentualnie w najgorszej opcji.

Miał już ktoś do czynienia z tymi autami, które wymieniłem albo może mógłby ktoś coś polecić bądź podpowiedzieć to byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam
sebolh
Obserwowany

Auto: Ford mondeo mk4

08 Cze 2018, 21:34

Bierz Ceed albo Megane. Ten drugi bardziej nowoczesny, natomiast Ceed bardziej sprawdzony i dłuższa gwarancja. I20 jest wyraźnie mniejszy, Astra ma mały bagażnik. Możesz rozważyć ewentualnie Tipo jak nie masz uprzedzeń do Fiata.
g2marcin
Nowicjusz

Auto: Kia Sportage II
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

09 Cze 2018, 09:54

Nie wiem jakie są ceny w niemieckich salonach, ale biorąc pod uwagę to co jest w PL:
-Renault Megane 1.2 TCE powinieneś upolować w tym budżecie i to bardzo ciekawy wybór, jeżeli szukasz trochę większego auta (segment B będzie zauważalnie mniej przestronny od Meganki)
-Kia Ceed - ja bym jej nie brał ze względu na to, że lada chwila pojawi się nowa generacja
-Astra V - w tym budżecie będzie ciężko o silnik 1.4 125KM, a słabszego bym nie brał, tym bardziej, że dopłata do mocniejszego silnika jest symboliczna.
-Fiat Tipo 1.4T - moim zdaniem podobny poziom co Megane

Z segmentu B bym zrezygnował, gdyż przy tym samym wyposażeniu i mocy nie będzie tańszy od ww. kompaktów.

Ja wybierałbym między Tipo a Megane, chyba, że będziesz w stanie dopłacić do Astry 1.4T, to wtedy Astra. Jeżeli ważna jest pojemność bagażnika to Tipo lub Megane.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie blokuj skrzyżowania i pasów
    Skrzyżowanie zablokowane przez samochód, który nie zdążył przez nie przejechać np. przed zmianą świateł, to częsty widok. Perspektywa mandatu nie zawsze wystarczy, by zapobiegać takim zachowaniom kierowców. ...
    Opel Cascada - efektowny kabriolet na każdą pogodę
    Nowy Opel Cascada to elegancki, czteromiejscowy kabriolet o wydłużonej sylwetce z wysokiej jakości miękkim dachem. Jako jeden z czołowych modeli Opla Cascada wyróżnia się nie tylko gabarytami (długość: prawie 4,7 m), ...