Szeroki wlot powietrza zdobiony chromowanymi obwódkami, reflektory w kształcie litery L wykonane w technologii LED, rozciągnięta linia dachu, wysoko uniesiona klapa bagażnika zdobiona spojlerem to nowe trendy stylistyczne charakterystyczne dla Japończyków. W takiej optyce zaprojektowany został również nowy Skyline choć konstruktorom udało się zachować kilka elementów także z poprzednich generacji tego modelu: dwie rury wydechowe oraz lekko poszerzone nadkola. Rozmiary już teraz więcej luksusowego niż sportowego Nissana uległy drobnym korektom. Auto jest o 20 mm szersze i o taką samą wartość niższe.
Oferta wersji silnikowych w przypadku modelu Skyline jest jak zwykle uboga. Nissan proponuje tutaj dwie jednostki napędowe: 3.5 l. V6 o mocy 315 KM (365 Nm) oraz 2.5 l. V6 o mocy 225 KM (268 Nm). Napęd przekazywany na tylną oś za pośrednictwem pięciostopniowej, automatycznej skrzyni biegów. W wersjach wyposażeniowych S i SP producent przewidział możliwość zmiany przełożeń z poziomu manetek umieszczonych przy kierownicy.
Z ciekawszych rozwiązań technicznych jakie oferuje Nissan można wyróżnić elektroniczny system skrętu tylnej osi, który dobiera promień skrętu odpowiednio do prędkości i promienia skrętu przednich kół. Według konstruktorów takie rozwiązanie wpływa na bardziej precyzyjne prowadzenie samochodu. Wnętrze Skyline również stało się bardziej luksusowe. Zastosowano aplikacje z drewna i aluminium, zaś przewodnim materiałem wykończenia siedzeń, kierownicy i drążka zmiany biegów jest wysokiej jakości skóra.
[link wygasł][link wygasł][link wygasł]
Mnie osobiście się nie podoba

Niżej zamieściłem zdjęcia Infiniti G35 dla porównania.
[link wygasł][link wygasł]