REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Gain napisał(a):Jestem ciekaw ile aut z taką skrzynią miał kolega wyżej i przy jakich przebiegach się rozsypały
sisinho17 napisał(a):przygotować się na ewentualną awarie skrzyni/sprzęgieł i z tym żyć
hoderi145 napisał(a):O to to! Drogi autorze, nie pozostanie Ci nic innego. Każda dwusprzęgłówka prędzej czy później będzie wymagała drogich napraw.
sisinho17 napisał(a):Pytanie, która jest dobra
dominiss1990 napisał(a):Toyota mnie nie przekonuje ze względu na skrzynie CVT (głośne w trasie), dodatkowo Wasze opinie tutaj nie są zbyt przekonujące.
dominiss1990 napisał(a):Przyznam szczerze, że nie słyszałem wcześniej o tych opiniach DQ200.
Trevor napisał(a):Bo kolega nie bierze pod uwagę jednej rzeczy, na tym forum grupa VAG jest "uprzywilejowana" tzn ich problemy są rozdmuchiwane do niebotycznych rozmiarów, tylko vagi się psują, innne auta nie..
I teraz tak starsze auta grupy vag - zajechane przez sebixów, 1,6 nie jedzie, 1,9 klekocze, 1,8T koszty jak w V8 biturbo
A nowsze? no tsi + dsg czyli odpada.
To wynika z potęgi jaką jest grupa vw, oraz tego że jest to niemiecki koncern
Mamy w pracy 3 auta z DQ200, każde po 200 tys albo więcej z żadnym nie ma problemów.
Baaa! są firmy oferujące carsharing, gdzie część floty to vagi z dq200, jakoś biznesu nie zamykają bo połowa floty remonty przechodzi wiecznie.
Także niech autor prześledzi sobie wszystkie tematy z ostatnich miesięcy, gdzie auta VW/Audi/Seat itd grały główną rolę i zobaczy na retorykę i wtedy będzie wszystko jasne.
Trevor napisał(a):Natomiast był temat o wadliwym valvematicu w 1,6/132 Aurisie i tam już zupełnie inne podejście, no bo to nie ten koncern.