REKLAMA
Witam Wszystkich w nowym roku,
Nadszedł czas na noworoczne zakupy Planuje zmienić samochód, a ponieważ jestem świeżo upieczonym przedsiębiorcą, planuje kupić samochód na firmę w leasingu. Ponieważ nie potrzebuje limuzyny, a raczej samochód do poruszania się po mieście i okazjonalnych podróży po Polsce, planuje zakup samochodu miejskiego/kompaktowego.
Na ten cel mam 35-40 tys. zł brutto (nie chcę, aby raty leasingu mnie zabiły) i obserwując noworoczne wyprzedaże mam kilka swoich typów. Jak już wiecie będzie to samochód od kilku dni roczny, ale wciąż nowy, a więc rocznik 2012 z salonu. Zależy mi na tym, aby samochód był 5 drzwiowy, posiadał układy bezpieczeństwa biernego i aktywnego oraz udogodnienia takie jak klimatyzacja, centralny zamek oraz radio z cd. Więcej do szczęścia nie potrzebuje
Widziałem promocje kilku dealerów i mój obecny ranking wygląda tak.
VW POLO - 39 900 brutto
Skoda Fabia - 34 900 brutto
Chevrolet Aveo - 32 900 brutto
Nowy Fiat Panda - 32 900 brutto
Oczywiście wszystkie te samochody posiadają wyposażenie, na którym mi zależy i nie są to podstawowe wersje, a nieco wyższe z dodatkowym wyposażeniem. Hmmm co do marki, nie zależy mi specjalnie na tym, aby był to VW, Skoda czy FIAT. Chcę kupić samochód o najlepszym stosunku ceny do jakości, którym będę jeździł przez najbliższe 5 lat.
Czy macie może jakieś rady, sugestie, a może zupełnie inne propozycje?
Z góry dziękuje za pomoc,
Sebastian.