Nie no wow jestem pod wrażeniem ilości odpowiedzi dzięki wszystkim... Więc tak autkiem będzie śmigała głównie żonka (napalona na gadżety- wchodząc do salonu najpierw pyta czy ten samochód ma nawigację, czujniki zmierzchu, dwustrefową klimę...") próbowałem jej to wyperswadować z głowy, bo osobiście uważam, że im więcej tego całego badziewia tym częściej będę odwiedzał serwis, ale nie dała się przekonać....
Ja na razie dostałem zlecenie na wykonanie wielkiego projektu więc siedzę w domu przez najbliższy rok. Żona do pracy ma blisko 37 km w jedną stronę i drugie tyle z powrotem tak więc na pewno diesel.
Pytacie czemu silnik mniejszy niż 2.0? Chodzi o ekonomikę wolę coś koło 1.6, bo wiem, że to autko pobędzie w rodzinie bite 5-6 lat więc będzie na prawdę dużo jeździło, a nie chcę co 2 tyg tankować za 250 zł, nie po to sprzedałem Hondę (do dziś za nią tęsknie...
![Crying or Very sad :cry:]()
) i tak jak powiedział wcześniej kolega nasza Polska rzeczywistość- AKCYZA Tak więc zawężam troszkę poszukiwania dajmy na to do 88 tys. MAX z najlepszą wersją wyposażeniową i autko powinno być nie duże (jak widziałem miną żonki, gdy wsiadała do Hondy Accord Sedan to postanowiłem, że ja poprowadzę....)
Dzięki wszystkim za pomoc
P.S Panowie bądźcie dorośli i nie kłóćcie się czy Alfa jest samochodem klasy Premium czy nie. Moje pytanie brzmiało inaczej. Nie muszę jeździć Ferrari (chyba jest klasy premium) starczy, że dobrze trzyma się drogi mam dobre zawieszenie ( nie dostanę wstrząsu mózgu na naszych Polskich drogach) i żeby do żyło 5- 6 lat nie planuję sprzedać go po roku więc liczę się ze spadkiem w wartości, a zresztą po 6 latach syn będzie miał 20 lat i też pewnie będzie chciał samochód więc w tedy będę mógł oddać mu swój (jemu jeszcze bardziej będzie zależało żeby mało palił na jego płytką akademicką kieszeń
![Very Happy :grin:]()
) (nie żebym opychał mu złom, ale strzelam, że będzie się cieszył) i będę mógł kupić coś większego.