Nowy samochód do 88 tys!

04 Gru 2010, 16:34

Guiness52 a co powiesz na nową Astrę? Z wyglądu trochę przypomina Giuliette, na dodatek bardzo dobrze wyposażony i wykonany samochód.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Polecam również Lancie Delte. Samochód IMO nieziemsko piękny :wink:
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza

04 Gru 2010, 16:56

Hmmm... No Opel jest nawet nawet.. Zaraz zmontuje jakiś konfigurator i z żonką go wyposażymy (hmmm... zobaczę jaka cena w dieslu będzie). Co do Lanci wszystko pięknie, ale jeszcze ani jednej w B-B nie widziałem, a o samej Lanci mało słyszałem. Z tego co widzę to tył ma troszkę dziki, ale wygląda "wygodnie". Dzięki za konkrety!
Guiness52
Nowicjusz

Miejscowość: Jaworze

04 Gru 2010, 17:08

Gulf VI moze, jesli nie masz uprzedzen do VW to całkiem niezłe auto, miałem okazje ostatnio testowac i zrobil na mnie duze wrazenie na tle konkurencji, jedyna wada to to ze VW :lol:
STI 440hp / 660NM
RS4 B7 Avant 420hp
Legacy 3.0 Spec B 245hp
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

04 Gru 2010, 20:10

Różnica w spalaniu diesla 1.6 a diesla 2.0 nie jest jakos specjalnie duża. Nie przesadzajmy. Różnica jest bardziej w cenie zakupu ;)

Jeśli nei potrzeba dużego auta to jak dla mnie Giulietta najfajniejsza. Lancia jest bardzo fajna, świetnie wykonana - ale stosunkowo droga. Jeśli chcesz w niemiecka technike no to tak jak wcześniej proponowałem Leon (np z tym 1.6 TDI widziałem ostatnio w salonie jako tako wyposażony za niecałe 70k) lub Octavia. Golf jakoś chyba za bardzo pospolity :mrgreen:
bajla
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

05 Gru 2010, 10:58

Bierz Alfę Romeo Guliettę pod jednym warunkiem: jeśli nie zależy ci na dużym samochodzie którym chcesz jechać na wakacje w 5 osób + dużo bagażu. Jeśli nie potrzebujesz takiego auta, to Alfa Romeo będzie najlepszym co możesz mieć za niecałe 90tys. zł. Dodatkowo to nie będzie już taki golas:)

Gulietta jest:
-ładna
-technicznie o kilka lat do przodu w porównaniu do konkurencji (A3, Leon, BMW serii 1) - jeździ równie dobrze albo i lepiej, a jednocześnie ma w miarę komfortowe zawieszenie
-awaryjność Alfy to generalnie stereotypy spowodowane nieudanym modelem 166 u trochę 156 a także benzynowymi silnikami w 147
-ma świetne diesle Multijety i świetne jednostki benzynowe Multiair czy jak on się tam nazywa - konkurencja ma albo dobre benzyniaki a słabe diesle (grupa VW) albo świetne diesle ale przeciętne benzyniaki do 2 litrów (BMW)
-za 88tys. wyrwiesz naprawdę nieźle wyposażoną, z niezłym silnikiem - czego nie można powiedzieć o innych kompaktach premium (A3 albo BMW 1 to będą golasy z przeciętnymi silnikami) albo klasie C (takie Mondeo albo inny Passat za 88tys. zł będzie miał albo dobry silnik+przeciętne wyposażenie, albo dobre wyposażenie+słaby silnik)

Jak nie Alfa, to pozostaje jeszcze VW Sirocco, Honda Civic, a z tych większych to może jakaś Renia Laguna, KIA Magentis (która za 88tys. będzie naprawdę przyzwoita), a jeśli ci się nie śpieszy to możesz poczekać na nową Sonatę http://mysupersimplelife.files.wordpres ... 1-copy.jpg która ma podobne zalety co Magentis, ale w salonach będzie dopiero jakoś po nowym roku
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

05 Gru 2010, 16:21

No kolega ACSznycel naprawdę mi pomógł! O taką opinię właśnie mi chodziło.
Dobra myślę, że nie mam się co zastanawiać wezmę Alfę z silniczkiem 1.6 w dieslu!

Dzięki wszystkim za posty jeszcze raz
i pozdrawiam

Rafał
Guiness52
Nowicjusz

05 Gru 2010, 17:02

A może Opel Insignia? ostatnio Opel robi świetne auta jak Insignia czy Meriva
A jeśli chodzi o Giulete ona jest jedną z nowszych Alf. Starsze Alfy były awaryjne
james00796
Początkujący

Miejscowość: Prokowo

05 Gru 2010, 17:34

james00796- Insignia nie jest samochodem na nasze Polskie drogi. Design ma bardzo ładny, ale samochód niestety nie do naszego kraju :wink:
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

05 Gru 2010, 20:24

Zgodzę się w jednym, że Insignia jest pięknym autkiem, ale jej cena w dieslu zaczyna sie od dosyć sporek kwoty, a ja szukam czegoś A mniejszego B tańszego. Nie wiem jak jest z utrzymaniem na Polskich drogach, bo nigdy Opelka nie miałem, ale myślę, że jest pewniejszy niż Alfa :)
Guiness52
Nowicjusz

05 Gru 2010, 20:35

pinio124 a dlaczego nie na polskie drogi? Jeśli chodzi o twardość zawieszenia to u nas chyba tylko SUV'y i terenówki powinny mieć miejsce...
bajla
Początkujący

Miejscowość: Wrocław