REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Atlasik20 napisał(a):Kolega miał e46 coupe 323i 170km i po mieście paliło mu średnio 15L, Już kiedyś jeden kierowca e36 cabrio 328i mówił, że 320 pali tyle co 325, a 325 tyle co 328. Tylko jak mogą palić tyle samo skoro każde ma inną parametry techniczne?
Tak na marginesie to chipowanie TDI jest bezpieczne?
Powiedzmy takiego Seata Ibize 1.9TDI 130km > 170km.
Atlasik20 napisał(a):Tak na marginesie to chipowanie TDI jest bezpieczne?
Powiedzmy takiego Seata Ibize 1.9TDI 130km > 170km.
jiGsaw napisał(a):Jak tyle mu palił po mieście to musiał baaaardzo ostro jeździć. Zaufaj mi, wiem co piszę. Przy delikatnej jeździe 2.8 wcale nie spali więcej jak 2.0. Różnica będzie symboliczna, max litr. Kumpel miał 2.8, przy ostrej jeździe po mieście 14 - 15l. 2.0 jak będziesz pałował też tyle wciągnie, a różnica w osiągach duża. Po prostu aby rozpędzać się sparawnie to 2.0 musisz kręcić do 2.5tys obrotów albo nawet do 3tys, a takie 2.8 wystarczy kręcić do 2tys.
hesus napisał(a):jiGsaw napisał(a):Jak tyle mu palił po mieście to musiał baaaardzo ostro jeździć. Zaufaj mi, wiem co piszę. Przy delikatnej jeździe 2.8 wcale nie spali więcej jak 2.0. Różnica będzie symboliczna, max litr. Kumpel miał 2.8, przy ostrej jeździe po mieście 14 - 15l. 2.0 jak będziesz pałował też tyle wciągnie, a różnica w osiągach duża. Po prostu aby rozpędzać się sparawnie to 2.0 musisz kręcić do 2.5tys obrotów albo nawet do 3tys, a takie 2.8 wystarczy kręcić do 2tys.
co wy diesle macie w tych bmkach? po kija kupować prawie 3litrową bestię i poza 2krpm nie wyjezdzac?
osobiscie uwazam e36 za starocie i albo dolożyłbym do e46, albo poszedł we wspomnianą hondę czy Leona. a co do spalania - czego nie wybierzesz, auta z mocą 150-200KM wypić swoje muszą