BMW E36 czy Honda Civic VI

BMW czy Honda

Honda
10
53%
BMW
9
47%
Razem głosów : 19

18 Kwi 2010, 13:59

Witam Serdecznie:)

Poszukuję autka za około 11tys. zł.
Zastanawiam się mianowicie nad:
BMW E36 w nadwoziu COMPACT lud COUPE(jednak coupe ciężko znaleźć zadbane), ostatecznie sedan. Raczej powyżej 1997r:)
Najlepiej z silnikiem 1.8is/ti 140KM ale 1.6 105KM lub 2.3 170KM też nie pogardzę:)

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Drugim autem nad którym się zastanawiam jest Honda Civic VI, w nadwoziu COUPE lub Hatchback 5 Drzwiowy:) Tak od 1997-98r.
Silniki jakie mnie interesują to 1.4 90KM lub 1.6 105KM(w coupe) lub zadbany 1.6 125KM o którego trudno.

Proszę o dobrą radę:) Co myślicie o tych autkach:) Z góry dziękuję i pozdrawiam:)
Michalszef
Nowicjusz

Miejscowość: miacho

18 Kwi 2010, 15:30

No wybacz stary... Ale auta po 12-13 lat i tylko 1 Hania ma przejechane ponad 200 tyś...
Jak dla mnie to liczniki są cofnięte, aczkolwiek niektóre auta prezentują się bardzo ładnie... Przynajmniej robią dobre wrażenie :wink:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

18 Kwi 2010, 15:52

Ja wiem że większość przebiegów tych z licznika można włożyć między bajki:) Ale już nawet nie chodzi o te z ogłoszeń tylko tak ogólnie które z nich byście mi bardziej poradzili?:) Szukać zadbanej Bawarki czy Hondy:) Bo tak w ogóle to ja szukam już auta dobre parę miesięcy i tak drogą eliminacji doszedłem do BMW i Hondy i teraz któryś z nich muszę wybrać:) Ale potrzeba mi waszej pomocy koledzy bo styczność z tymi autami to miałem jedynie na jazdach próbnych i tyle co wyczytałem w internecie:)
Michalszef
Nowicjusz

19 Kwi 2010, 00:19

to droga elminacji odrzuc jeszcze hatch'a 5d i kombi civa vi gen ze wzgledu na korozje.
najlepszy jest 6 gen 3d :cool:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

19 Kwi 2010, 06:43

Zobacz ten ale moze być coś z licznikiem ja mam Golfa z 2003r i ma taki przebieg jak ta Hania z 97.
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna

19 Kwi 2010, 18:40

BMW nr 1: ładne, z dobrym silnikiem, dziwne tylko że przy klimatyzacji i kontroli trakcji nie ma halogenów w zderzaku :wink: Ogólnie widać że zadbane

BMW nr 2: też dość ładne, w skórze, ale kombinowane z przodu, zderzak w ogóle nie z tej bajki i jeszcze źle spasowany

BMW nr 3: bardzo ładne, w M-Pakiecie, z dobrym silnikiem, nieoryginalna gałka zmiany biegów :mrgreen:

BMW nr 4: sprzedający to totalny d...l, od razu bym go odpuścił bo widać że kombinator i ściemniacz, auto nie ma kompletnie nic z M-Pakietu a tak się tym chwali, ani zderzaków, ani progów, listw, kół, kierownicy, klamek w środku, gałki zmiany biegów, foteli, zawieszenia, podsufitki na durnym przycisku od ręcznego kończąc. Tak wygląda M-Pakiet i to też nie do końca bo w środku kilku rzeczy brakuje [link do oferty na Allegro wygasł]

BMW nr 5: ładne ale chyba walone z tyłu

BMW 323ti czyli ten Compact 2.5 litra za 11 tyś sobie odpuść bo trafisz padlinę. Z 15 tyś możesz szukać, naprawdę warto :wink: W środku zawsze jest M-Pakiet, zawieszenie tak samo, z zewnątrz zależy od pierwszego nabywcy co zamawiał.

[ Dodano: Pon Kwi 19, 2010 18:47 ]
Przyjrzałem się jeszcze raz temu BMW z trzeciego linku, fakt, jest ładne, ale ma grill ze starszej wersji, przedliftowy a powinien być poliftowy.
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski

20 Kwi 2010, 17:35

Witam Serdecznie:)

Dziękuję za szczegółową odpowiedź:)
Nie ukrywam że najbardziej zaciekawiło mnie BMW coupe/compact 1.8is/ti i Civic Coupe 1.6 105KM:)

Civic Hatchback 3d jakoś mi nie leży chociaż to fajne autko za to coupe tak:) Zastanawiam się tylko czy poszukiwać uporczywie Hondy czy BMW:)
Michalszef
Nowicjusz

21 Kwi 2010, 11:48

1.8 is to dobre motory. W Polsce o wiele ciężej jest znaleźć e36 niżeli Civic VI gen.

Istotna jest dla Ciebie ekonomia ? jeśli tak to w przypadku e36 nie wychodź po za granicę 4 cylindrów. O ile spalanie m52 nie przyprawia o zawrót głowy, o tyle eksploatacja bywa drogim przedsięwzięciem.
STi
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń