REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Auto ma być na 10 lat a nie na chwilę vagoholiku.Lovato34 napisał(a):Ja bym się poważnie zastanowił nad 1,2 TSI...fakt TSI są podejrzane ale auto nowe
Niech mu ołtarzyk postawi, że się podczas gwarancji nie zepsuł.Lovato34 napisał(a):z resztą znam gościa ok 60l który jeździ Polo 1,2 tsi kupiony w salonie 5 lat temu i zero problemów.
Ostatnio było że to TDI-ki palą 5 l, teraz już benzyny są tak oszczędne? Nie ośmieszaj się do końca człowieku.Lovato34 napisał(a):Druga opcja to wybór 1,0 MPI 75 KM tutaj b. oszczędny silnik 5.5 na trasie spalanie, no ale kiepska dynamika.
Koniu napisał(a):Ostatnio było że to TDI-ki palą 5 l, teraz już benzyny są tak oszczędne? Nie ośmieszaj się do końca człowieku.
Razem z Madzią powinniście sobie pione bić za wasze wciskanie każdego VAG-a w każdym temacie i pisanie bzdur typu "306 jest kiepskie", "megane to nie samochód"
Spokojnie łyknie 7-8. Żeby to jakoś jechało musisz ostro pałować, w rozrachunku wyjdzie jak normalne 1.6/1.8. I to nie tylko jesli chodzi o Skode ale każdy mały silnik na trasie tak spali..Lovato34 napisał(a):Czyli uważasz że 1.0 MPI będzie palić 20 litrów na trasie? no to ja nie wiem kto się ośmiesza...
Nie jestem na tyle głupi, żeby kupić ten szrot ale doświadczenie zawodowe pozwala mi mówić jakie są te silniki. Zresztą wystarczy zapytać serwisantów VW po godzinach pracy za 0.5lLovato34 napisał(a):Poza tym miałeś jakieś auto z silnikiem 1,2 TSI?
I kto tu czyta onet czy interie.Lovato34 napisał(a):A na koniec tylko dodam że po 2011 roku silniki zostały poprawione i myślę że stare TSI są dużo gorsze niż te z 2015- 2016 roku..
Nie ma co sie bać, 100 razy bardziej problematyczna będzie Skodamarek182 napisał(a):Co do Forda mam przykre wspomnienia z tą marką dlatego też nie biore jej po uwagę,
marek182 napisał(a):takie pytanie Czy wysokie są koszty serwisu mazdy z tej 4