Obciążenie Punto

11 Gru 2016, 21:06

Witam serdecznie. Mam pytanie dotyczące maksymalnego obciążenia samochodu. Jest to stare Punto, 98 r. Ostatnio zostały odnowiona blacharka, podłogi, wzmocnione (tata robił,ja się nie znam). Zazwyczaj poruszam się nim sama. Jednak w święta będę jechać pierwszy raz w 5 osób- jakieś 450 kg, wiadomo bagaże, butla gazu itd. I tu moje głupie pytanie- czy coś się może z tym autem stac? Nie jest najnowsze. Nic się nie zapadnie? Przepraszam, jeśli komuś wyda się to głupie :)
polenka
Nowicjusz

Miejscowość: Bytom
Prawo jazdy: 12 08 2016
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Fiat Punto
Silnik: 1,1
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

12 Gru 2016, 10:09

Jak masz porobione to raczej nic się nie powinno stać. Ja po miesiącu od kiedy miałem Uno pojechałem nim w trasę Jaworzno - Częstochowa,też się bałem czy objadę bo wracałem w 5osób i cały bagażnik bagażu ale bez problemu dał radę :ok:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Gru 2016, 13:53

jest coś porobione, bo gniła podłoga i rdzewiała, jakieś dziury też podobno były. Tez miałeś te Uno takie wiekowe?

Skoro przeszło przegląd, to chyba jest w stanie przewozić 5 osób? Tak na marginesie- ciekawe jak go przeszło z taką podłogą...
polenka
Nowicjusz

13 Gru 2016, 10:18

Tak,Uno było 20letnie i miało kilka wykwitów na podłodze (oczywiście tragedii nie było).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Gru 2016, 00:01

dziękuję za odpowiedź. Aktualnie wystąpił następny problem, czeka go raczej złom. Ale nie jest to związane z dziurawą podłogą.
polenka
Nowicjusz