OC po zakupie samochodu

02 Sty 2019, 20:57

Jak to jest z tymi opłatami po zakupie samochodu? Jeśli samochód jest sprowadzany to muszę go zarejestrować i opłacić OC, a jeśli samochód już był używany w kraju to tylko go przerejestrowuję i mogę jeździć na OC poprzedniego właściciela?
Gość102571

02 Sty 2019, 21:36

mrk09 napisał(a): mogę jeździć na OC poprzedniego właściciela?
Tak ....ale tylko do momentu kiedy wymienisz DR.Jezeli masz uzgodnione z poprzednim wlaścicielem samochodu ze dostajesz od niego OC to po wymianie DR/dostajesz wcześniej PC/ musisz udać sie do ubezpieczyciela poprzedniego wlaściciela i przepisac nową polisę na Ciebie.Oczywiście jezeli nie masz znizek lub mniejsze niz poprzedni wlasciciel to z Twojej strony następuje doplata roznicy...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

02 Sty 2019, 22:54

Słyszałem też o możliwości płacenia OC w ratach. Może to byłoby dla mnie jakieś rozwiązanie. Korzystał ktoś z takiego rozwiązania?
Po jakim czasie (orientacyjnie) od zakupu auta sprowadzane można nim legalnie jeździć? (biorąc pod uwagę rejestrację, wyrobienie dowodu itp)
Gość102571

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyposażenie i BMW ConnectedDrive w BMW ActiveHybrid 3
    Wysokiej jakości wyposażenie standardowe, z dwustrefową automatyczną klimatyzacją działającą także przy wyłączonym silniku oraz opcjonalnym systemem nawigacyjnym Professional. Liczne, ekskluzywne systemy wspomagania kierowcy ...
    Europejska premiera samochodu Volkswagen Jetta Hybrid
    Jetta Hybrid jest napędzana nowoczesnym silnikiem benzynowym (TSI o mocy 110 kW/150 KM) oraz silnikiem elektrycznym o mocy 20 kW – takiej samej, jak w XL1, jako skrzynia biegów montowana jest seryjnie automatyczna, ...