Witam, niedawno odebrałem prawko i nasuwa się pytanie co dalej.. niestety rodzice nie mają samochodu także nie mam od kogo brać i noszę się z zakupem czegoś.. I tu jest problem.. Do dyspozycji mam max 8tys wraz z opłatami. Polecano mi Hondę Civic V, Opla Tigrę i Astrę oraz kilka innych. Ciężko mi o własne zdanie, gdyż nie znam się na motoryzacji. Nie chciałbym, żeby to auto było bardzo małe i niepraktyczne - przykład Fiat SC, ani też żeby nie było za duże i niezgrabne. Golf III? Polo III? Mile widziane by było dość ekonomiczne. Prosiłbym o jakieś sugestię, ewentualnie podpowiedzi, bo moja wiedza na rynku samochodowym nie jest zbyt rozległa, pozdrawiam!
Ja z Częstochowy, także kawał drogi i jeszcze trochę tam mam rozejrzę się za Astrą na krajowym podwórku. A co myślicie o komisach samochodowych / autoryzowanych dilerach??
Ja bym nie polecał dwulitrowej astry 16v, bo nie wyrobisz na paliwo, śmiem twierdzić, że wolisz coś ekonomicznego to już Civic V 1.4 16 v sam ją miałem nie pali wiele ale na obecne ceny benzyny może być dużo, więc może golf III diesel ale polecam kupić w Polsce a przed kupnem pojechać z takim golfem do serwisu i niech mu silnik sprawdzą itd.
ja zaczynalem od golfa 3 - trafila mi sie wersja 1.4 i naprawde bylo ok. jezdzilem nim ponad rok.
jego zalety to to ze tankujesz i jedziesz - kupujac odpowiedni egzemplarz nie masz wkladu wlasnego.
no i spalanie nie jest najwieksze a jak bedziesz chcial zmienic samochod to szybko znajdziesz kupca
Adaptacyjne reflektory LED Dzięki zastosowaniu diod LED, reflektory mogą być o wiele mniejsze i mieć praktycznie dowolny kształt. Ze względu na niski pobór mocy, niższe jest również zużycie paliwa. W zależności od zastosowanych rozwiązań, ...
Elektryczne i hybrydowe SUV-y – czy to przyszłość motoryzacji? Rynek motoryzacyjny przechodzi obecnie jedną z największych rewolucji w swojej historii. Tradycyjne pojazdy spalinowe powoli ustępują miejsca nowym, bardziej ekologicznym rozwiązaniom. Szczególnie interesującym segmentem ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.