Witam. Kupiłem ostatnio Octavie 1.6 b+g z 1998 roku i mam z nią troche problemów. Gdy zapale silnik auto samo nie utrzymuje się na obrotach i gaśnie. Troche faluje na tych obrotach nawet jak już jest rozgrzany, ale wtedy już chociaż nie gaśnie. Co to może być ? Obroty na zimnym silniku są na poziomie 500-600. A drugi problem mam taki że auto nie przełącza się na gaz (gaz sekwencja) Po odpaleniu silnika pokazuje mi rezerwę chociaż zatankowałem do pełna i migają te dwie diody czerwona i niebieska. Z góry dziękuje za pomoc.
Kolego zacznijmy od tego jeśli dzieje się tak tylko na gazie to możemy wylkuczyć przepustnice. Auto na gazie jest autem o wiele bardziej czułym na wszelki czynniki. Na twoim miejscu wymienił bym filtr powietrza jest to nieduży koszt a może pomóc. Następnie można sprawdzić świece i kable. Dopiero potem bym szukał głębiej
Radzę odczytać błędy i sprawdzić czy nie ma lewego powietrza (dolot, łączenie kolektora z głowicą i wszystkie podciśnienia)... Proponuje również zmierzyć ciśnienie paliwa na listwie.
Jak naprawić uszkodzenie przedniej szyby w samochodzie od kamienia? W wielu przypadkach uszkodzenie przedniej szyby w samochodzie spowodowane uderzeniem kamienia można naprawić. Naprawa ta polega na oczyszczeniu uszkodzonego miejsca i zaaplikowaniu specjalnego wypełniacza w postaci kleju ...
Jak prawidłowo zamontować światła do jazdy dziennej (DRL)? Światła do jazdy dziennej w skrócie DRL (Daytime Running Lights) to światła które jak sama nazwa wskazuje służą do jazdy w ciągu dnia. Takich świateł można używać w ciągu dnia jako alternatywę dla świateł mijania. ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.