Odnowa wizualna czarnego zderzaka.????

10 Paź 2010, 20:50

Witam wszystkich motoylubienców.. :)
Mója pierwsza wizyta tutaj jest spowodowana problemem ktory nie daje mi "spac po nocach" :D
Otóż moje autko Golf III, problemem są czarne plastikowe zderzaki (wersja CL) - wypłowiałe... karoseria prezentuje sie bardzo ladnie lecz te zderzaki bardzo nieestetycznie, wrecz odrazaja :(
Zastanawiam sie wiec co moge zrobic by nadac im troche konkretnej czerni.. by wyglądaly w koncu "normalnie" czy jest jakis sposob na to ??

Slyszalem o jakichs pastach ktore nadaja czerni takim rzeczom, moze ktos z Was juz kiedys bawil sie z takim czyms? wie jak to zrobic i czym? nie stac mnie narazie na wymiane zderzakow lub udanie sie do profesjonalnego studia gdzie mogliby cos takiego zrobic, wiec probuje dzialac na wlasna reke.

Prosze o pomoc osoby znajace sie lub orientujace sie w tej sprawie. :)
danielson
Nowicjusz

Miejscowość: OSW

13 Paź 2010, 16:37

W sklepach dostępne są czernidła do plastików. Koszt pewnie nie duży. Nie wiem jak z trwałością takiego zabiegu bo nigdy nie stosowałem.
lukker
Początkujący

Miejscowość: Starachowice

13 Paź 2010, 19:12

danielson napisał(a):wypłowiałe...

Ja stosowalem do tego PLAK..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

09 Lis 2010, 14:43

Są odpowiednie produkty do tego celu. Należy kilkukrotnie powtórzyć zabieg i są one skuteczne. Ich cena to 10-15 zł. W naszej ofercie znajduje się produkt o nazwie Bono Black, którym dodatkowo można poczernić opony.
K2
Początkujący

Miejscowość: Ostrów Wielkopolski
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne