REKLAMA
Witam serdecznie, mam problem z Oplem Astra Classic - rocznik 2000. Otóż do dnia dzisiejszego wszystko było w porządku. Dzisiaj przestały świecić światła pozycyjne przednie i tylne (wogóle nie świecą) - natomiast kierunkowskazy działają. Po zapaleniu silnika na stacyjce także wszystko się pokazuje tzn. nie pokazuje żadnych awarii itp.. tylko działa normalnie.
Nie wiem czym jest to spowodowane i jaka może być przyczyna ? Brat miał dzisiaj przed tym lekką stłuczkę - tzn. było ślisko i zachaczył autem o inne z którym się mijał - jednak wydaje mi się że po tym światła normalnie działały - uszkodziła się tylko przednia rejestracja - lekko wygięła.
Wydaje mi się, że w aucie od pewnego czasu - czasami - czuć także jakiś swąd - czy mogły przepalić się np. jakieś kable - jeżeli tak to gdzie i jak to sprawdzić - ewentualnie jaki jest koszt ich wymiany.....
Czy ktoś miał podobny problem, że wszystko działało prócz świateł przednich i tylnych pozycyjnych (długich też nie ma) są tylko kierunkowskazy boczne, przednie i tyle a także światła awaryjne - działają.
Proszę o porady bo nie wiem co robić....
PS : Bezpieczniki sprawdzone i wszystkie dobre są - elektryk powiedział że do przekaźnika(co włączam światła) nie dochodzi napięcie - tak powiedział elektryk .... tylko świeci deska rozdzielcza... no i kierunkowskazy - co jest tego przyczyną i jak ją naprawić ?