Citroen Saxo VTR - światła nie świecą...

12 Mar 2011, 14:01

Witam. Mam problem z Citroenem Saxo VTR 1.6, wczoraj kiedy wracałem nim, to nie świeciły mi wgl. tylne światła (tylko przeciwmgielne i migacze). Przednie świecą OK, bezpieczniki wszystkie sprawdziłem i dobre, jedynie to jeden bezpiecznik ciągle mi wywala gdy nacisnę stop. Nie wiem co jest, czy instalacja czy jakieś jeszcze bezpieczniki, ale pomóżcie mi bo kompletnie jestem w tym głupi. Jeszcze dziś wywaliło mi prawe przednie światło mijania, wymieniałem 3 żarówki i nic (sprawdzałem i są dobre) gdzie może być problem?
omen
Nowicjusz

Miejscowość: śląsk

13 Mar 2011, 12:07

Skoro pali bezpiecznik to masz zwarcie w układzie. Sprawdź przewody od lamp może gdzieś są przycięte lub ktoś wkręcając np osłonę przejechał wkrętem po wiązce i robi zwarcie.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

14 Mar 2011, 19:19

Tak, problem rozwiązany. Kable były przecięte, pod podłogą. Przewierciłem blachą z linki do ręcznego... :D
omen
Nowicjusz

Miejscowość: śląsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Poradnik kupującego #2 - Audi A4 B6 (2000-2004)
    Geneza Audi A4 o oznaczeniu producenta B6 wprowadzono do sprzedaży w 2000 roku jako sedan. W następnym roku dołączyła wersja kombi, a w 2002 roku kabriolet. Samochód dzieli wiele rozwiązań z poprzednim modelem o oznaczeniu ...