Opel astra h nie odpala

20 Maj 2021, 19:43

Witam mam problem z samochodem opel astra h 1.7 cdti ,w ostatnim czasie zostały zrobione wtryski układ podciśnienia, turbosprężarka oraz rozrzad samochód pojeździł dwa tygodnie po upływie tego czasu zaczal się problem z odpalaniem. Sytuacja wyglądała następująco przejeździłam cały dzień pod wieczór jechałam samochodem około półgodziny zatrzymałam się zgasiłam silnik po chwili próbowałam znowu odpalić i nic z tego samochód kręci ale nie zaskakuje .odstawiłam do mechanika który twierdzi ze może być to zawor od pompy paliwa lub sama pompa ale narazie nie ma czasu żeby "grzebac" . Czy ktoś miał podobna sytuację lub może polecić kogoś z Śląska najlepiej okolice mikolowa /Katowic kto zna się na danym samochodzie i zdiagnozuje problem?
Angela1234
Nowicjusz

• 20 Maj 2021, 20:08

ile koni w tej astrze? pod kompa ktoś podłączał? na plaka pali? wtryski regenerowane czy używki? jakie jest ciśnienie na listwie paliwowej? zimny też nie odpala?
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

20 Maj 2021, 20:27

100 KM (74 kW) ,był podłączony ale przed oddaniem na wyżej wymienione w poście rzeczy . Wtryski były kalibrowane i sprawdzane do tego uszczelka pokrywy zaworów podkładki pod wtryski uszczelki wtryskiwacza i układ podciśnienia. Na plaku odpala, na zimnym silniku tez kręci ale nie odpala .nie mam pojęcia jakie jest ciśnienie na listwie paliwowej i jak to sprawdzić
    Angela1234
    Nowicjusz

20 Maj 2021, 22:57

Angela1234 napisał(a):nie mam pojęcia jakie jest ciśnienie na listwie paliwowej i jak to sprawdzić
    komputerem, są do sprawdzenia informacje takie jak zadane ciśnienie na listwie i osiągnięte, to już będzie pewnien pogląd, to że wtryski byly robione to nie znaczy też że są sprawne,
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
      Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
      BMW Zagato Coupé 2012
      BMW Zagato Coupé to typowe BMW widziane oczami włoskiej firmy Zagato, specjalizującej się w budowie nadwozi samochodowych. Stylistyka Zagato scala cechy typowe dla konstrukcji obu firm, tworząc rasowe coupé ...