Opel Astra kontra Peugeot 307 ? co wybrac

17 Sie 2009, 11:41

Witam, interesuja mnie dwa samochody i chcialbym zebyscie podzielili sie swoim zdaniem na temat tych samochodow a mianowicie :
1. Opel Astra III rocznik 2004-2005 1.7 diesel
2. Peugeot 307 rocznik 2004-2005 1.6 diesel
,przede wszystkim chodzi mi o ekonomie i w razie czego koszty czesci czyli ogolnie awaryjnosc tych modeli, co lepsze waszym zdaniem.
Piotel
Nowicjusz

Miejscowość: Tarnów

17 Sie 2009, 12:13

Oba diesle już z założenia są ekonomiczne .Oba te modela aut są porównywalne pod każdym względem.
[link do autocentrum.pl wygasł]
[link do autocentrum.pl wygasł]
Dla mnie lepszy silnik ma Astra,silniki diesla w 307 są dosyć wrażliwe na jakość paliwa i pod tym względem można nazwać je delikatnymi. Koszty napraw są wysokie,poza tym są problemy z kołem dwumasowym. Astra nie jest ideałem ale wydaje mi się,że to pewniejszy wybór od Peugeota i tu jest jej przewaga.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

17 Sie 2009, 12:31

Opel Astra to sa dobre samochody 1.6L Hatchback po mieście śmiga jak trzeba chocisz 307 też dorasta do pięt Oplowi lecz części są droższe.
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

17 Sie 2009, 13:30

307 jest dość młodą konstrukcją ale już dorobił się opinii bardzo awaryjnego auta. Osobiście nie miałem z nim styczności ale wystarczy nieco pogoglować by się zniechęcić do tego modelu.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

17 Sie 2009, 14:08

Kubuch napisał(a):307 jest dość młodą konstrukcją ale już dorobił się opinii bardzo awaryjnego auta. Osobiście nie miałem z nim styczności ale wystarczy nieco pogoglować by się zniechęcić do tego modelu.

tak, ale prawdopodobnie mowisz o poczatku produkcji 307 to ja tez z taka opinia sie spotkalem a ten medele rocznikowo juz o niebo lepszy i poprawili usterki z poczatku produkcji,
Piotel
Nowicjusz

Miejscowość: Tarnów

17 Sie 2009, 19:10

Kup 307 i zaopatrz się w wizytówkę dobrego warsztatu samochodów francuzkich, już roczne modele potrafią się psuć, głównie elektroniczne bzdury które potrafią skutecznie unieruchomiś samochód.
stasiowski121

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ustąp pierwszeństwa na przejściu dla pieszych
    Choć główną funkcją przejścia dla pieszych jest umożliwienie bezpiecznego przedostania się na drugą stronę ulicy, to właśnie na pasach ginie najwięcej pieszych – w 2018 r. w takich okolicznościach śmierć poniosło ...

17 Sie 2009, 21:02

Fakt nie to jak Niemiaszek. Te się nigdy nie psują.

A tak na poważnie ja przez komfort jazdy wziąłbym Peżocika.
Z FARTEM
mcj
Początkujący

Miejscowość: bydgoszcz