Opel Mokka Problem - Radio GPS Navi

12 Cze 2021, 09:31

Zakupiłem Fajne Radio Android do mojego Opla Mokka 2019. Zależało mi by miało wbudowaną nawigacje. Niby wszystko działa ale mam problem z GPS - mianowicie często ale nie cały czas łapie mi prawą strone. Tak jakbym jechał chwilami ulicą obok o jakieś 20 metrów w prawo. Umieściłem swój Gps już maksymalnie z lewej strony. Ale nie pomaga. Często jest ok a pozniej złapie mi boczną uliczke, lub twierdzi że jade np po polu obok. Ktoś ma pomysł jak to poprawić. Przypomne tylko że Radio wykrywa mi średnio od 6 do 10 satelit. Ale na mapie w nawigacji pokazuje często że jestem obok. Dodam tylko że ta sama nawigacja w telefonie pokazuje mi dobrze i nie gubi trasy... Prosze o porade? Może gps walnięty?
LordPablo
Obserwowany

14 Cze 2021, 12:51

Wygląda to na problem z samym odbiornikiem GPS. Pewnie ma jakiś problem z kalibracji i czasem przez to przekłamuje.

Korzystasz z google maps na jednym i drugim urządzeniu?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

System zapobiegania kolizjom czołowym firmy Mitsubishi
    System zapobiegania kolizjom czołowym firmy Mitsubishi Motors Corporation, stanowiący wyposażenie nowej generacji modelu Outlander, która zadebiutowała w Europie kilka miesięcy temu, otrzymał wyróżnienie Euro ...