Opel monterey

14 Lis 2008, 23:49

opel monterey 3.2l z gazem. mam problem z odpalaniem :?: gdy auto jest zimne musi sie sporo nakrecic zeby odpalic gdy jest rozgrzany to nie ma zadnego problemu, wymienialem juz przewody i swiece!moze ktos ma jakis pomysl,gdzie lezy przyczyna?slyszalem ze moze to byc od instalacji gazowej,ze moze ona powodowac zaklocenia w elektryce samochodu..czekam na podpowiedzi..dzieki..
ROC
Nowicjusz

16 Lis 2008, 00:07

auto nie powinno być odpalane na gazie.
odpalanie na gazie jest opcją awaryjną, i ciągłe odpalanie na gazie może
uszkodzić silnik.
ja też mam problem z gazem, bo okazuje się że poprzedni właściciel założył gaz w firmie której nie zależy na jakości tylko sztuce.
brak elektroniki ,silnika krokowego, itp.
pozdrawiam kusy.
przestrzeń = wolność.
kusygl
Nowicjusz

Miejscowość: głuchołazy - łódź

18 Lis 2008, 21:53

odpalam samochod na benzynie i tylko tak bo na gazie nawet nie moge..i to na tej benzynie jest problem chodz ostatnio zauwazylem ze gaszac go na benzynie a nie na gazie to jest znacznie lepiej, pali prawie od razu.. :D u mnie podobnie.. poprzedni wlasciciel chciał zaoszczedzic pare groszy i załozył zwykła instalacje 2iej generacji co jest pomyłka do tego auta..chodz odpukac narazie z gazem nie mam problemu ale planuje zmienic na sekwencje..pozdrawiam
ROC
Nowicjusz

19 Lis 2008, 23:29

po przekręceniu kluczyka w pozycję kontakt, bez uruchamiania rozrusznika, musisz chwilę odczekać, aż paliwo zaleje wtryski (około 10-15 sekund) i dopiero uruchom.
a jeżeli jest dalej problem, to sprawdź sądę.
pozdrawiam kusy.
przestrzeń = wolność.
kusygl
Nowicjusz

Miejscowość: głuchołazy - łódź
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

GT86 w specjalnej wersji Black Limited
    Był rok 1986. W radiu leciało Europe i utwór The Final Countdown, a w Azji z fabryk wyjeżdżały kolejne egzemplarze Toyoty AE86 Sprinter Trueno GT Apex w limitowanej wersji Black Limited. W hołdzie temu modelowi japoński ...