Opel omega bfl

06 Lut 2010, 00:51

witam mam problem z ksenonami w omega c krótko świeciły , ktoś poradził mi zebym sprawdził uchwyty w lampie bo ponoć w tym modelu rozpadają sie no i rzeczywiście w obu lampach musiałem wywienić uchwyty i było by wszystko ok gdyby nie to że odnoszę wrażenie ze nie działa mi automatyczna regulacja świateł , chyba powinny sie same ustawiać a ja raz oślepiam innych a jak jade z górki widzę na 5m prosze o jakieś wskazówki, porady dodam tylko że komputer nie wykazuje zadnych błędów!!! prosze o pomoc w tej sprawie
muzykpsr
Nowicjusz

• 06 Lut 2010, 18:02

Sprawdz czy wszystko jest dobrze zamontowane i jezeli bedzie tan sam problem jedz w nocy na droge i ustaw je recznie ja zrobilem tak i na przeglodzie ustawienie switale było prawidlowwe:Pmiaem to samo po stłuczce
    piotr1919
    Nowicjusz

Miejscowość: Żnin

06 Lut 2010, 18:16

Zobacz jeszcze czy działają silniczki od regulacji tych swiateł.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

07 Lut 2010, 21:02

byłem u diagnosty i ustawiłem światła ale dalej nie regulują sie automatycznie , a silniczków nie sprawdzałem bo nie chce mi sie wierzyc że spaliły sie oba na raz i nie wiem jak to sprawdzić
    muzykpsr
    Nowicjusz

07 Lut 2010, 21:33

Nie koniecznie musiały się spalić - może coś nie łączy.
    A nie masz ustawienia świateł w pozycji manual?
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

08 Lut 2010, 19:20

nie wiem czy coś nie łączy napewno kostki w lampach są dobrze powpinane i powinno byc ok a co do ustawienia manualnego to nie ma jutro jeszcze sprawdze te silniczki a może gdzieś przy czujnikach nie łączy ponoć czujniki są na tylnej i przedniej osi może ktos wie gdzie to może być zamontowane???

[ Dodano: Pon Cze 21, 2010 22:30 ]
    powiem tak ... nie wiem czy coś jest nie tak ale teraz nie oślepiam innych i widze dostatecznie dobrze
    założyłem nowe uchwyty pojechałem do diagnosty który ustawił swiatła i chyba jest ok
    ja tego nie widze ze swiatła regulują może poprostu tak ma byc dzieki za pomoc
    muzykpsr
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opony samochodowe, co warto o nich wiedzieć?
      Produkcja opon to oddzielna gałąź przemysłu samochodowego, przeżywająca dynamiczny rozwój, spowodowany zwiększeniem się wymagań wobec ogumienia. Trafiające do produkcji samochody oferują coraz to lepsze osiągi i posiadają ...