Opel signum 2.0 tdi Regeneracja pompy paliwa

13 Sie 2020, 11:15

Witajcie. Mam problem z moim Oplem a mianowicie z pompą paliwa. Samochód już 3-ci tydzień stoi u mechanika i nic nie idzie do przodu. Potrzebuję jakiś namiar na dobry serwis, który zajmuje się regeneracją takich pomp i w miarę rozsądnej cenie ☺️
Monisia240
Obserwowany

• 14 Sie 2020, 11:02

A jakieś bliższe dane? Co to za samochód, rok produkcji, benzyna, Diesel i co się dzieje? Z czym mechanik nie może sobie poradzić?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

18 Sie 2020, 08:09

Opel Signum 2.0 tdi 2004r. Mechanika chyba to przerosło ale boję się zabrać tego samochodu do kogoś innego bo nie wiem czy złoży go spowrotem z moich części bo on jest już rozłożony. Samochód ma problem z odpaleniem. Kręci, kręci ale nie odpala. Na plaka odpala. Więc prawdopodobnie to pompa paliwa
    Monisia240
    Obserwowany

19 Sie 2020, 09:17

Monisia240 napisał(a):Opel Signum 2.0 tdi 2004r.
    Nie było silnika TDI tylko pewnie chodzi Ci o DTI :) Ciężko w ciemno stwierdzić w czym jest problem. Wiesz może czy mechanik sprawdzał czy sa zapisanej jakieś błędy w sterowniku? skoro nie odpala to na pewno coś tam się pojawiło. Czy tak samo było przy ciepłym i zimnym silniku jeżeli chodzi o odpalanie?
    Monisia240 napisał(a):Samochód ma problem z odpaleniem. Kręci, kręci ale nie odpala. Na plaka odpala. Więc prawdopodobnie to pompa paliwa
    Niekoniecznie to musi być pompa paliwa.

Monisia240 napisał(a):Mechanika chyba to przerosło ale boję się zabrać tego samochodu do kogoś innego bo nie wiem czy złoży go spowrotem z moich części bo on jest już rozłożony.
    Tylko co on tam porozkładał? Pompę można oddać do sprawdzenia. Ciekawe czy sprawdzał czujnik temperatury płynu chłodzącego?

Silnik po odpaleniu (jak już się go uda na plaka odpalić tak jak napisałaś) pracuje normalnie?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
      Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
      Wywiad z Adamem Małyszem - I rajdowym Mistrzem Polski
      37. miejsce w Dakarze 2012 na Mitsubishi Pajero, Puchar Polski i Mistrzostwo Polski w Mitsubishi L200 - ten sezon wydaje się niezwykle udany? Udany to mało powiedziane - jestem szczęśliwy, że wszystko nam się tak dobrze układało, ...