Opony zimowe Mazda 323f

21 Lis 2008, 13:18

Poproszę o rade jakie kupić opony zimowe. Nie ukrywam, że względy ekonomiczne mają dla mnie znaczenie :D
Artu8
Nowicjusz

22 Lis 2008, 23:21

Nie wiem, jak inni, ale ja na oponach zimowych nie oszczędzam. Letnie kupuje średniej klasy, zimowe tylko z najwyższej półki. Drogie? Na pewno. Ale zimą zbyt wiele zależy od opon, żeby pozwolić sobie na byle co. Osobiście preferuję Michelinki, ale i Pirellim nie gardzę :)
pozdrowienia dla wszystkich użytkowników dróg :)
kubik
Początkujący

23 Lis 2008, 12:53

Ja używam Pirelli Carving i Goodyear Ultra Grip7.Ale to są opony z troszkę wyższej półki i bardzo dobrze sprawują się w samochodach z ABS-em..Natomiast z tych tańszych,to kierowcy chwalili sobie Dębicę Directional.Są podobno lepsze od Frigo 2.Te ostatnie ponoć ślizgają się na breji pośniegowej i na deszczu.Directionalki,są podobno o niebo lepsz,mimo,ze są starsze.A jezeli ktoś już się uprze na Dębicę Frigo,to też jedynki są ponoć lepsze niż 2.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Historia Audi quattro w sportach motorowych
    Na początku roku 1981, Audi z napędem quattro pojawiło się na scenie Rajdowych Mistrzostw Świata. Fin Hannu Mikkola, prowadząc auto z czterema ringami podczas Rajdu Monte Carlo, wygrał pierwszych sześć śnieżnych odcinków ...
    Oznaczenia tablic rejestracyjnych Policji
    Sprawdź, jak rozpoznać auto po numerze rejestracyjnym Policji. Poniżej przedstawiamy aktualne tablice rejestracyjne używane na terenie naszego kraju. HPA – Komenda Główna Policji HPL – Wyższa Szkoła Policji ...