Parkowanie pewnej pani

08 Maj 2014, 19:44

Kilka dni temu, będąc w jednym z hipermarketów miałem zaparkowany na czas zakupów samochód. Gdy wróciłem do auta i zacząłem pakować rzeczy do bagażnika, nadjechał drugi samochód, tuż obok parkując jakieś 30 cm ode mnie. Patrzę się, a tu jakiś babsztyl zaczyna wygrzebywać sie z auta i szyderczo śmiejąc sie patrzała na mnie. Zapytałem ją dlaczego tak blisko stanęła. A ona odp., że tu lubi parkować (jedno z najblizszych miejsc do wejścia do marketu) i, że nie sprawia jej to problemu takie wysiadanie z auta. Zapytałem ją ponownie, czy złośliwie to robi gdyż prawie cały parking był już wolny (była pora wieczorowa). Ona odp.- nie, tu jest jej miejsce i że ja źle stanąłem, nie w/g oznaczonych linii.
Wtedy się troche zdenerwowałem i ją "ochrzaniłem", żeby mi odjechała i niech staje gdzie indziej. Odjechała, ale po jej gestach było widać że to czysta złośliwość i chamstwo.

Taka moja przygoda na parkingu.
Jak widać kretyni moga się trafić wszędzie. :/
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

09 Maj 2014, 09:45

Art. 49 pkt 2 pdpkt 2 mówi : "Zabrania się postoju: (...) w miejscu utrudniającym dostęp do innego prawidłowo zaparkowanego pojazdu lub wyjazd tego pojazdu.
Prosta gadka z taką cwaniaczką - spadasz stąd, albo dzwonię na policję. I warto zacytować ten przepis, podając artykuł :)
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

09 Maj 2014, 21:33

Ja miałem taki przypadek 2 lata temu że stanąłem pod hipermarketem, wracałem z zakupami do samochodu. Spostrzegłem że gość Lanosem szoruje mi po zderzaku, więc zaczynam się drzeć. On jedzie dalej, w końcu stanął i wysiada. Idzie oglądać co zrobił i wyskakuje do mnie z tekstem "Mógł pan kupić węższe auto bo to zajmuje dużo miejsca" :lol: :lol: :lol: Myślałem że padnę tam.. Moje auto mieściło się między liniami więc nie miał mi nic do zarzucenia, ale on i tak swoje że zawsze parkował bez problemu itd.. W końcu po prawie pół godzinnej kłótni dał mi 100 na zrobienie tej rysy. I o to taka sytuacja. Gość jeszcze rzucał jakimiś tekstami ale już nie pamiętam. Wiem że jego Lanos wyglądał jak 7 nieszczęść i z każdej strony miał wgniecenia, rysy, obcierki..
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

10 Maj 2014, 08:47

krikus napisał(a):kretyni moga się trafić wszędzie

nie ubliżaj kretynom.. :sly:
MotoAlbercik napisał(a):prawidłowo

Kluczowe słowo w tym artykule .. co oznacza i jak to interpretować, to mozna doktorat napisać..
Założyć temat ??? :yes:
kon146 napisał(a):"Mógł pan kupić węższe auto bo to zajmuje dużo miejsca"

to czemu sam nie jeździ hulajnogą ?? :angry:
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

11 Maj 2014, 14:02

jazon
Nowicjusz

Auto: Golf IV
Skrzynia biegów: Manualna

11 Maj 2014, 14:12

Tych dwóch sytuacji nie ma co porównywać. Z w/w linku kobieta nie zrobiła tego celowo.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept X6 2007
    BMW Concept X6 ten przedprodukcyjny samochód koncepcyjny jest pierwszym na świecie autem typu SAC (Sports Activity Coupé). Koncept prezentuje wizję BMW scalającą cechy modeli BMW X z atrybutami typowymi dla ...

14 Maj 2014, 21:38

a propos parkowania przez panie. Podoba mi się kamerka do parkowania w mojej Aurisce. Żona nareszcie parkuje, i to tyłem!, prawie tak szybko jak ja ;) konstruktorzy pomyśleli o wizytach u lakierników, teraz szanse na odwiedziny lakiernika spadły drastycznie :ok:
tmk30
Nowicjusz

Auto: Toyota Auris