REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Druga rzecz to taka ze jak się jedzie obojętnie na jakim biegu (lpg) jak się lekko ale dynamicznie naciśnie na pedał gazu autem szarpnie kilka razy i jest ok, tak samo jest jeżeli się puści szybko pedał gazu.
zauważyłem że na benzynie jeśli lekko ale dynamicznie naciśnie na pedał gazu podobnie jak na lpg szarpnie ale już gdy szybko się zdejmie nogę to już nie
bilon020 napisał(a):Auto pali na mieście ok. 11-12 l. gazu.
bilon020 napisał(a):Spalanie, silnik 1,6 w mieście ok. 8-9 L gazu, myślę że jest w miarę dobre.
Czy aby na pewno ? Jeśli tak to trzeba by było podłączyć centralkę pod kompa i sprawdzić czy sonda jest odczytywana , aktuator pracuje ( silnik krokowy ) programowo i fizycznie.bilon020 napisał(a):posiadam autko z lpg (II generacja)
bilon020 napisał(a):to było tak że wlewam 10L gazu i tyle ile zrobie km to potem dziele 10L przez te km.
A wtedy źle policzyłem
ogólnie to lepiej się jeździ na gazie w takie słoneczne dni, a w zimne i deszczowe częściej szarpie
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
bilon020 napisał(a):w czasie jazdy coś takiego czasem się zapala, częściej w deszczowe dni, gdy się ochłodzi.
Zauważyłem że na gazie tylko i czasem też na postoju.
Wiecie może co to oznacza???
Ostatnio jeszcze zauważyłem że jak się go przegazuje na jałowym biegu, to jak spadają obroty to tak jakoś pyrka, tak jakby z rury wydechowej. Podobnie jest gdy się jedzie np. z góry albo nie trzyma się nogi na gazie to też właśnie tak jakby pyrka.
bilon020 napisał(a):ten problem udało się rozwiązać