Pierwsze autko do 8000 zł !!!

20 Sty 2010, 19:52

halsky11 napisał(a):skup sie na tym renault i poszukaj czegos japonskiego dodatkowo

renault już jest sprawdzane po nr VIN w serwisie, zobaczymy czy rzeczywiście ma tyle przebiegu... poczytałam trochę dodatkowo o tych clio II i zdania (zresztą jak zawsze...) są podzielone ale wystraszyły mnie trochę wypowiedzi wiary co raz w miesiącu wydawała 150-200zł na naprawy... :evil: na ile wierzyć w takie opinie ??? czy jeżeli dobrze przy kupnie się sprawdzi autko można się nie obawiać że samochód będzie się permanentnie psuł .... czy chwilami powiedzmy jesteśmy po prostu bezradni.... ???
kala2505
Nowicjusz

Miejscowość: Wlkp

20 Sty 2010, 20:05

kala2505 napisał(a):
halsky11 napisał(a):skup sie na tym renault i poszukaj czegos japonskiego dodatkowo

renault już jest sprawdzane po nr VIN w serwisie, zobaczymy czy rzeczywiście ma tyle przebiegu... poczytałam trochę dodatkowo o tych clio II i zdania (zresztą jak zawsze...) są podzielone ale wystraszyły mnie trochę wypowiedzi wiary co raz w miesiącu wydawała 150-200zł na naprawy... :evil: na ile wierzyć w takie opinie ??? czy jeżeli dobrze przy kupnie się sprawdzi autko można się nie obawiać że samochód będzie się permanentnie psuł .... czy chwilami powiedzmy jesteśmy po prostu bezradni.... ???

jesli wybierzesz samochod tzw jednorazowke to jestes skazana na porazke wlasnie, te 200 zl miesiecznie to jest kropla w morzu usterek, szczesciarze do tych szajskich samochodow tylko tyle w ciagu miesiaca dokladaja
halsky11

21 Sty 2010, 10:32

aż mi się wierzyć nie chce... :shock:
to niby dlaczego clio czy np. punto są (czy były) jednymi z najczęściej kupowanych aut w Europie ??? Czyli fiaty czy renówki całkowicie wyeliminować jeśli zależy mi aby auto było mało awaryjne ?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Tu jeszcze VW - jak myślicie warto za taką cenę ??? Ile by można skubnąć z niej ?
kala2505
Nowicjusz

21 Sty 2010, 10:40

kala2505 - polecam nie czytac wywodu halsky11 ten czlowiek lubi koloryzowac, mysli ze ma acure pewnie rocznik 1990, to jest panem szos. Clio II to dobre autko dla kobiety, MAŁO AWARYJNE, tanie czesci , dostepnosc duza, male spalanie 1.2 60 km wystarczy.
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

21 Sty 2010, 12:25

Popieram kolegę wyżej. Halsky jak łatwo zauważyć widzi tylko swoją Acure a każda inna marka to złomy które się psują 3 razy dziennie. Clio II podobnie jak Punta nie są złymi autami, oba autka odnosiły spore sukcesy w sprzedaży, od lat nowe i starsze generacje zgarniają nagrody "COTY", to chyba o czymś świadczy. A żadna Acura nigdy nie zajęła nawet 3 miejsca :oops:
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

21 Sty 2010, 12:26

illusion napisał(a):kala2505 - polecam nie czytac wywodu halsky11 ten czlowiek lubi koloryzowac, mysli ze ma acure pewnie rocznik 1990, to jest panem szos. Clio II to dobre autko dla kobiety, MAŁO AWARYJNE, tanie czesci , dostepnosc duza, male spalanie 1.2 60 km wystarczy.

co ty wiesz illusion, radzisz aby kazdego nie sluchac bo ty sie znasz na wszystkim? twoje wypowiedzi sa marne bo nie poparte zadnymi argumentami, to ze jezdze acura niema tutaj zadnego znaczenia, argumentujesz jak dziecko z piaskownicy,ty masz drozsza zabawke to znaczy ze umiesz sie lepiej bawic? smieszny jestes :cool:

nic nie mowilem o tym ze clio II jest awaryjne, mowilem o fiatach-padakach , tylko ze jesli clio w roczniku 99 rdzewieje to jest jakies nieporozumienie

[ Dodano: Czw Sty 21, 2010 11:28 ]
Kierunkowskaz napisał(a):Popieram kolegę wyżej. Halsky jak łatwo zauważyć widzi tylko swoją Acure a każda inna marka to złomy które się psują 3 razy dziennie. Clio II podobnie jak Punta nie są złymi autami, oba autka odnosiły spore sukcesy w sprzedaży, od lat nowe i starsze generacje zgarniają nagrody "COTY", to chyba o czymś świadczy. A żadna Acura nigdy nie zajęła nawet 3 miejsca :oops:

"coty" to taka firma zajmujaca sie kosmetykami hahaha :lol: czy ja kiedys komus doradzalem acure? chyba zescie z byka spadli dzieciaki , przestancie ogladac filmy tak pozno

[ Dodano: Czw Sty 21, 2010 11:36 ]
kala2505 napisał(a):aż mi się wierzyć nie chce... :shock:
to niby dlaczego clio czy np. punto są (czy były) jednymi z najczęściej kupowanych aut w Europie ??? Czyli fiaty czy renówki całkowicie wyeliminować jeśli zależy mi aby auto było mało awaryjne ?

Tu jeszcze VW - jak myślicie warto za taką cenę ??? Ile by można skubnąć z niej ?

nigdzie nie napisalem ze te clio ktore znalazlas krajowe jest marne, mowiac jednorazowki mialem na mysli fiaty, bo te samochody to jezdzace zlomy, kazdy kto poleca nie znajacej tematu osobie ma problemy z mysleniem albo zachwala swoje wozidlo a innych marek niezna, prawda jest taka ze ogolnie samochody z malymi silnikami wytrzymuja krocej niz samochody z wiekszymi jednostkami, poniewaz jednostka o wiekszej mocy sila rzeczy musi miec wieksza wytrzymalosc i na kaprysy kierowcy i przeciazenia wewnetrzne

to co mowilem o french touch czyli nedznych silnikach renault, to niestety jak widze te konstrukcje pokretne gdzie kable sa wsadzone 1cm nad kolektorem wydechowym a dolot jest z papieru i aparat zaplonowy na zakrzywionym wale kardana czy jakiejs zembatce to sorry dla mnie to sa rozwiazania jakiegos chorego inzyniera i to tlumaczy czemu wlasciciele starszej generacji renault maja z nimi ustawiczne problemy jesli caly samochod jest podobnie pokretnie wykonany, to taka dygresja dla "znawcow" bo ty kala pewnie nie wiesz o czym pisze :grin:

auta ktore sie dobrze sprzedaja to znaczy salonowe , po odsprzedazy sa zazwyczaj tak zdezolowane ze nikt ich niechce , bo fiaty maja to do siebie ze wytrzymuja troche ponad okres gwarancyjny potem zaczynaja sie problemu

[ Dodano: Czw Sty 21, 2010 11:39 ]
co do tego lupo wydaje sie w porzadku, ma bardzo dobre oceny i z taka moca to bedziesz miala mala wyscigowke, jesli podolasz finansowo- 9300+2500 oplat?
halsky11

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co wpływa na wygląd zewnętrzny samochodu?
    Stylistykę samochodu kreują nie tylko względy estetyczne, ale i cała długa lista czynników wpływających na nasz portfel i bezpieczeństwo. Popularność samochodu w bardzo dużej mierze zależy od jego wyglądu. Stylistyka ...

21 Sty 2010, 13:06

halsky11 napisał(a):
illusion napisał(a):co do tego lupo wydaje sie w porzadku, ma bardzo dobre oceny i z taka moca to bedziesz miala mala wyscigowke, jesli podolasz finansowo- 9300+2500 oplat?

2500zł a ja myślałam że 1200 no plus ubezpieczenie oczywiście.... lupo mi się podobają i tak myślałam że może by mi spuścił z ceny trochę żebym z wszystkim - autko+opłaty+OC zamknęła się w 10tyś... myślicie że sprzedawcy mogą zejść aż tak z ceny ???

Zdania jak zawsze są podzielone... biorę pod uwagę wszystkie wypowiedzi bo też do końca nie chce mi się wierzyć że jak przy zakupie wszystko się okaże bez zastrzeżeń to raczej nie powinno się mieć problemów - typu 200zł miesięcznie na naprawy... do tej renówki coś mnie ciągnie... sama już nie wiem :neutral: a co do "french-touch" :mrgreen: to wiele się słyszy że we francuzy się w ogóle nie pakować ale co człowiek to opinia i bądź tu kurde mądry człowieku :grin:
kala2505
Nowicjusz

21 Sty 2010, 13:16

kala2505 napisał(a):
halsky11 napisał(a):
illusion napisał(a):co do tego lupo wydaje sie w porzadku, ma bardzo dobre oceny i z taka moca to bedziesz miala mala wyscigowke, jesli podolasz finansowo- 9300+2500 oplat?

2500zł a ja myślałam że 1200 no plus ubezpieczenie oczywiście.... lupo mi się podobają i tak myślałam że może by mi spuścił z ceny trochę żebym z wszystkim - autko+opłaty+OC zamknęła się w 10tyś... myślicie że sprzedawcy mogą zejść aż tak z ceny ???

Zdania jak zawsze są podzielone... biorę pod uwagę wszystkie wypowiedzi bo też do końca nie chce mi się wierzyć że jak przy zakupie wszystko się okaże bez zastrzeżeń to raczej nie powinno się mieć problemów - typu 200zł miesięcznie na naprawy... do tej renówki coś mnie ciągnie... sama już nie wiem :neutral: a co do "french-touch" :mrgreen: to wiele się słyszy że we francuzy się w ogóle nie pakować ale co człowiek to opinia i bądź tu kurde mądry człowieku :grin:

1200+ akcyza czyli 3,1 % wartosci pojazdu =288zl =1488+oc dla swiezego kierowcy ok 700zl=2188 i jak widzisz oplaty nie sa tak niskie :wink:

sprzedawca moze obnizyc cene pod warunkiem ze mu udowodnisz ze cos w samochodzie nie gra, bo tak sa z siebie moze 200zl opusci a to cie raczej nie ratuje, mozesz mu tez najechac na psychike ze takich samochodow nikt nie kupuje i jak ty go nie kupisz to nikt inny moze nie przyjsc :mrgreen:

jest tez inna opcja abys poszukala tanszego lupo

jak widzisz twoi znajomi rowniez nie polecaja francuskich samchodow wiec cos musi w tym byc, zle opinie o samochodach nie biora sie z nikad
halsky11

21 Sty 2010, 13:53

halsky11 napisał(a):sprzedawca moze obnizyc cene pod warunkiem ze mu udowodnisz ze cos w samochodzie nie gra, bo tak sa z siebie moze 200zl opusci a to cie raczej nie ratuje, mozesz mu tez najechac na psychike ze takich samochodow nikt nie kupuje i jak ty go nie kupisz to nikt inny moze nie przyjsc :mrgreen:

jest tez inna opcja abys poszukala tanszego lupo

jak widzisz twoi znajomi rowniez nie polecaja francuskich samchodow wiec cos musi w tym byc, zle opinie o samochodach nie biora sie z nikad

hehehe :mrgreen: takiemu z lupo to będzie trudno najechać na psychikę, że mu nikt tego nie kupi ;) ale wiadomo zawsze warto spróbować :wink:
Lupo jest wysyp w całej Polsce jak patrzałam ale powiedzcie mi czy warto np. z wielkopolski jechać do świętokrzyskiego albo robić załóżmy jakieś 100-200km aby obejrzeć auto ? I to wiadomo że pojedzie się tam z dwa razy na pewno...

a co do tych francuzów to nie opinia bezpośrednio moich znajomych (wśród nich ktoś ma meganke coupe, ktoś twingo to narzekań nie słychać :cool: )ale forumowiczów i internautów o clio :)
kala2505
Nowicjusz

21 Sty 2010, 14:11

czy warto musisz sobie sama odpowiedziec, to twoje finanse i zalezy czym bedziesz jechala :smile: jesli samochod wydaje sie najlepszy na tle innych ofert to napewno warto, ale dobra rada brzmi: niska cena nigdy nie swiadczy o tym ze dana oferta jest najlepsza, zazwyczaj jest dokladnie odwrotnie
halsky11

21 Sty 2010, 14:43

Znalażłam jeden egzemplarz, wydający się godny uwagi :wink:
moglibyście rzucić Waszym fachowym okiem czy warto jechać go zobaczyć ???
[link do oferty na Allegro wygasł]
kala2505
Nowicjusz

21 Sty 2010, 15:22

Prawdopodbnie maska ma inny odcień czerwieni,takto wydaje sie być całkiem okey,tylko pamiętaj że calkowity koszt auta napewno przekroczy 8000zł :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Sty 2010, 16:11

barol91 napisał(a):Prawdopodbnie maska ma inny odcień czerwieni :wink:

Czyli raczej bity :neutral: cholercia....

tu mam jeszcze nissanka almere

Almera czy Lupo :grin: ??? Halsky już wiem co wybierze hehe :wink:
kala2505
Nowicjusz

21 Sty 2010, 16:39

Też wiem co halsky wybierze :wink: ale co do tej Almery martwi mnie ten hak i silnik będzie za mały do tej budy.A może takie Lupo albo Saxo?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Sty 2010, 16:45

kala2505 napisał(a):
barol91 napisał(a):Prawdopodbnie maska ma inny odcień czerwieni :wink:

Czyli raczej bity :neutral: cholercia....

tu mam jeszcze nissanka almere

Almera czy Lupo :grin: ??? Halsky już wiem co wybierze hehe :wink:

pewnie ze almera :wink: duzo wiekszy czyli duzo bezpieczniejszy, w tym lupo nie wyszlabys calo z zadnego wypadku drogowego
halsky11